Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

RADARE „în cascadă” pe drumurile din judeţul Alba. Peste 300 de şoferi amendaţi în weekend, pentru viteză. Acţiunea Poliţiei Rutiere continuă

Publicat

radarePoliţiştii rutieri din Alba acţionează cu efective mărite pe principalele artere ale judeţului, pentru a preveni accidentele rutiere cauzate de viteza excesivă. În weekend, peste 300 de şoferi au fost amendaţi, iar doi au rămas fără permise. Pe şoselele din judeţ şi în special pe DN1 şi DN7, au fost puse în funcţiune 12 radare dispuse “în cascadă”, iar acţiunea continuă până în 11 februarie.

Potrivit IPJ Alba, sâmbătă şi duminică s-a acţionat în zonele în care au fost înregistrate accidente rutiere grave produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Au fost folosite 12 aparate radar, aşezate în cascadă, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale, axate în principal pe depăşirea limitei legale de viteză.

În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au depistat şi sancţionat contravenţional 347 de conducători auto care nu au respectat normele legale privind viteza de circulaţie pe drumurile publice.

Vezi şi Poliția va prinde vitezomanii cu noi radare cu laser. Disting până și trăsăturile faciale ale șoferului

Doi dintre aceștia au fost depistaţi conducând cu o viteză mai mare cu 50 de kilometri la oră decât limita maximă admisă, motiv pentru care, complementar sancţiunii aplicate le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru o perioadă de 90 de zile.

Citeşte şi Şoferii cu permisele suspendate şi le-ar putea primi înapoi mai repede, dacă îşi plătesc amenda în două zile. Propunere la Senat

De asemenea a fost constatată şi o infracţiune de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto să conducă preventiv şi reaminteşte că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave, produse pe drumurile publice din ţara noastră.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax