Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Radu Todoran, fost copreședinte ALDE Alba Iulia, reacție dură la adresa șefilor organizației din Alba și acuzații de discriminare

Publicat

radu todoranRadu Matei Todoran, fost copreședinte al organizației municipale ALDE Alba Iulia, a făcut dezvăluiri despre situația din partid, la aproape patru luni după alegerile locale, nemulțumit de faptul că nu a fost lăsat să candideze la parlamentare. Acesta a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării împotriva copreședintelui ALDE Alba, Ioan Lazăr, susținând că acesta din urmă l-ar fi demis pe motiv că „este prea bătrân” și că nu mai are ce oferi electoratului. 

De asemenea, Todoran a susținut joi, 15 septembrie, într-o conferință de presă, că i-a fost anulată candidatura la Primăria municipiului Alba Iulia fără a i se înmâna o decizie a vreunui for de conducere. Reamintim faptul că acesta a fost anunțat drept candidat ALDE la Primăria municipiului Alba Iulia însă, la scurt timp, locul său a fost oreluat de Ovidiu Jidveian.

Printre cei prezenți la conferința de presă, ca invitați, s-au numărat președintele PNȚCD Alba, Alin Popa, președintele PSRO Alba, Puiu Rață, fostul copreședinte ALDE, Ioan Uțiu și fostul membru ALDE, în prezent membru al PSD, Costel Talpaș.

În prezent, Radu Matei Todoran este membru simplu al ALDE, după ce a fost demis din funcțiile deținute în partid (copreședinte al organizației municipale ALDE Alba Iulia și prim-vicepreședinte al Biroului Politic Județean).

Potrivit lui Todoran, liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat pe Facebook, referitor la retragerea candidaturii sale pentru Primăria Alba Iulia, următoarele: „S-a readus în discuție candidatura domnului Todoran. Dar eu, cu un candidat de peste 60 de ani, ce le pot oferi albaiulienilor, ce le pot spune: că-i mai fain decât Hava sau Negruț? Un candidat de peste 60 de ani, ce viitor ne poate oferi?”

„Așadar, domnul Tăriceanu (64 de ani), doamna Merkel (62 de ani), Hillary Clinton (68 de ani) sau Donald Trump (70 de ani) ce ne mai pot oferi?”, a spus Radu Todoran, joi, 15 septembrie, într-o conferință de presă.

Radu Matei Todoran a făcut o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării împotriva lui Ioan Lazăr, în care susține că acesta din urmă „atentează la demnitatea semenilor săi nerespectând  legile ţării şi drepturile omului”.

„(…) Am fost desemnat drept candidat de primar din partea partidului ALDE (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor din România) la primăria acestui municipiu. Desemnarea mea s-a făcut în mod democratic atât de către organizaţiile locale şi judeţene, cât şi de către conducerea centrală a acestui partid. Iar până la data de 21 martie 2016 am deţinut funcţiile de primvicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene Alba şi copreşedinte al Organizaţiei Municipale Alba Iulia a partidului amintit. De la data respectiva însă am fost demis fără nici o explicaţie din toate funcţiile prin decizia nr. 34 a celor doi copreşedinti Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin. Deşi am făcut o plângere oficială către conducerea centrală a partidului, (…) nu am primit niciun răspuns şi nu am fost primit în audienţă nici pănă astăzi de către Călin Popescu Tăriceanu, căruia i-am cerut insistent două minute de audienţă. Motivul pentru care am fost demis a fost acela că sunt prea bătrân şi că la vârsta mea nu mai am ce oferi electoratului. Acesta a fost motivul susţinut în repetate rânduri de către domnul Lazăr Ioan, numit de urgenţă copreşedinte al Organizaţiei Municipale Alba Iulia şi primvicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene Alba”, a scris Todoran în plângerea adresată CNCD.

Potrivit lui Todoran, Ioan Lazăr, secondat de „mai tânărul și mai naivul său colaborator” Ovidiu Jidveian, au destabilizat o bună parte dintre organizațiile din județ. Acesta susține că majoritatea demiterilor și excluderilor din partid nu au respectat legile țării și statului ALDE.

Citește și Consilieri judeţeni ALDE din Alba, dați afară din partid, după ce au votat cu PNL, pentru alegerea lui Ion Dumitrel în funcţia de preşedinte CJ

În aceste împrejurări, Radu Matei Todoran și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al Alianței Liberalilor și Democraților din România, spunând că este un gest simbolic dar și de „solidaritate cu cei ce vor să lupte împotriva nedreptăților petrecute în sânul partidelor românești”.

Situația ALDE din județul Alba, prezentată de Radu Todoran: 

„În Alba Iulia:

– Radu Matei Todoran

Președinte PLR org. municipiu Alba Iulia

Copreședinte ALDE organizație municipală – demis fără respectarea statutului și fără a i se aduce la cunoștiință, încălcându-i-se astfel dreptul la apărare și contestație

Desemnat de Biroul Politic Județean ALDE pentru candidatura la primăria municipiului Alba Iulia

Anularea candidaturii la primăria municipiului Alba Iulia fără a i se înmâna o decizie a vreunui for de conducere

Demiterea din Biroul Politic Județean ALDE Alba – fără o decizie a unui for de conducere și fără a i se comunica, încălcându-i-se astfel dreptul la apărare și contestație

– Vasile Bara,  copreședinte organizație municipală – demisionat

– Ioan Munteanu, vicepreședinte organizație municipală – demisionat

– Dana Dumitrescu, secretar-trezorier organizație municipală – demisă

– Constantin Talpaș, vicepreședinte organizație municipală – demisionat

– Vlad Todoran, membru al biroului politic municipal – demisionat

– Răzvan Murariu, membru al biroului politic municipal – demis

– alți membri retrași sau demiși

În Sebeș, practic tot biroul politic a demisionat în bloc

În Cugir:

– Adrian Valase, copreședinte organizație orășenească – înlocuit – fără o decizie a unui for de conducere

– Dumitru  Dubles, vicepreședinte organizație orășenească – demisionat

– alți membri retrași

În Teiuș practic nu există o organizație orășenească. Nici nu s-au depus liste la alegerile locale.

În Aiud – Koble Ladislau președinte organizație municipală – demis / exclus

În Ocna Mureș: 

– Costică Ispas, copreședinte organizație orășenească – demisionat

– Marius Pop, copreședinte organizație orășenească – demisionat

În ceea ce privește situația din Biroul Politic Județean din cadrul organizației ALDE Alba, potrivit lui Radu Matei Todoran, aceasta este următoarea: 

– Ioan Uțiu, copreședinte – demis, ulterior vicepreședinte și apoi exclus

– Dan Narița, copreședinte- demis, ulterior prim-vicepreședinte – demisionat

– Radu Matei Todoran, prim-vicepreședinte – demis

– Gheorghe Feneșer, copreședinte – exclus

– Koble Ladislau, vicepreședinte și purtător de cuvânt – exclus

– Marius Pop, vicepreședinte – demisionat

– Costică Ispas, vicepreședinte – demisionat

– Vasile Bara, prim-vicepreședinte – demisionat

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dan

    marți, 04.10.2016 at 22:56

    Scuzati-ma, dar eu zic ca-i cam mult fas pentru partidul unui interlop care, din pozitia de al doilea om in stat, contesta statul de drept si institutiile sale. Un partid format din securistii lui dom’ pofesor si liberalii repetenti ai motoristului poligam chiar nu cred ca merita atata atentie. Alegeri? Ce-si inchipuie ca vor castiga?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax