Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Raport Camera de Conturi Alba: La Drumuri şi Poduri Locale Alba, nereguli financiare şi prejudicii în valoare totală de 160.000 de euro

Publicat

drumuri cu zapadaÎn raportul publicat de Camera de Conturi Alba privind rezultatele controlului la SC Drumuri şi Poduri Locale Alba, sunt evidenţiate abateri financiar-contabile în valoare de 667.000 lei şi prejudiciu de 57.000 lei. Este vorba despre diminuarea nejustificată a unor venituri şi majorări, tot nejustificate, ale cheltuielilor de personal.

Datele apar în raportul de control desfăşurat de Camera de Conturi Alba, la SC Drumuri şi Poduri Locale SA Alba, în perioada 3 noiembrie – 12 decembrie 2014 şi se referă la următoarele abateri:

“- au fost diminuate nejustificat veniturile din exploatare ale SC DPL Alba SA, cu suma de 158 mii lei, prin nefacturarea lucrărilor executate pe drumuri judeţene, în cursul trim. IV 2011.

– au fost diminuate nejustificat veniturile SC DPL Alba SA, în perioada 2011 – 2013, cu suma de 295 mii lei, prin nestabilirea, neînregistrarea, nefacturarea şi neurmărirea spre încasare a veniturilor rezultate din penalităţi de întârziere datorate de clienţii care nu au achitat, în termenul contractual, contravaloarea facturilor emise de societatea verificată.

– au fost diminuate nejustificat veniturile SC DPL Alba SA prin neluarea tuturor măsurilor legale de încasare a veniturilor din exploatare facturate în baza facturii nr.327/29.10.2001 în sumă de 144 mii lei, în perioada de prescripţie, ceea ce a determinat prejudicierea bugetului societăţii şi a generat pierderi patrimoniale provenite din neurmărirea încasării veniturilor în termenele legale.

– operaţiunea de inventariere generală a patrimoniului entităţii s-a efectuat fără respectarea în totalitate a prevederilor legale care reglementează acest domeniu şi nu s-a procedat la valorificarea rezultatelor inventarierii, nefiind luate măsuri legale pentru recuperarea minusului stabilit la inventar în sumă de 1.000 lei

au fost majorate nejustificat cheltuielile de personal a SC DPL Alba SA, cu suma de 16 mii lei, prin depăşirea numărului de personal aprobat în organigrama societăţii, potrivit Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 4/2013 – pentru anul 2013 şi nr. 138/2014 – pentru anul 2014.

– au fost majorate nejustificat cheltuielile de personal ale entităţii, cu suma de 1.000 lei, în anul 2013, prin acordarea nelegală a primei de vacanţă directorului general şi directorului economic, deşi acordarea acestui gen de drepturi salariale nu este prevăzută de legislaţia referitoare la remunerarea directorilor societătii comerciale aflată sub autoritatea consiliilor judeţene.

– au fost majorate nejustificat cheltuielile de personal ale societăţii, cu suma de 8 mii lei, în perioada 2012-2013, prin acordarea nelegală de indemnizaţii de şedinţă, unor membri ai consiliului de administratie şi comisiei de cenzori, pentru şedinţe la care nu au participat efectiv precum şi pentru şedinţe care nu au avut loc.

– au fost majorate nejustificat cheltuielile de personal ale SC DPL Alba SA, cu suma de 31.050 lei, prin nepunerea în aplicare a prevederilor Contractului de mandat, anexa la Hotărârea AGA nr.3/2011, respectiv nediminuarea indemnizaţiei directorului general al societăţii pentru neîndeplinirea obiectivelor şi criteriilor de performanţă, stabilite prin Contractul de mandat, pentru anii 2011 – 2012.

– au fost diminuate nejustificat veniturile bugetului de stat, cu suma de 38 mii lei, prin nedeclararea TVA colectat, aferent sumelor nefacturate în sumă de 158 mii lei.

– angajarea, înregistrarea şi plata cheltuielilor de personal în condiţiile în care aceste cheltuieli nu au fost acoperite prin contravaloarea manoperei inclusă în situaţiile de plată aferente lucrărilor şi serviciilor executate de SC DPL Alba SA, diferenţa stabilită fiind de 667 mii lei.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax