Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Raport de activitate: Florin Roman, un an de la preluarea mandatului de vicepreședinte la Consiliul Județean Alba

avatar

Publicat

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman, a transmis presei un comunicat în care prezintă un raport de activitate, la un an de la preluarea mandatului la conducerea administraţiei judeţene. Acesta enumeră proiectele iniţiate, precizând că “am promis transparenţă deplină şi comunicare, iar astăzi, la un an de la învestire este momentul bilanţului”.

Vă prezentăm integral comunicatul primit la redacţie:

“Principala realizare administrativă constă în adoptarea proiectului de hotărâre referitor la Primul ghiozdan şi care înseamnă 5.600 de ghiozdane cu toate rechizitele necesare pentru copiii din clasa 0 şi clasa I din judeţul Alba. Licitaţia a fost finalizată şi, la sunarea primului clopoţel, cei 5.600 de copii vor beneficia de acest proiect, indiferent că sunt bogaţi sau săraci. Este o mână de ajutor întinsă celor care încep şcoala.

Un alt proiect care demareaza la începerea noului an şcolar este Şcoala profesională germană de tip Kronstadt. Dupa multe întâlniri, deplasări şi zbateri multiple, CJ Alba a adus normalitatea la masa discuţiilor. Este primul proiect instituţionalizat care a adunat în acelaşi loc CJ Alba, Primăria, IŞJ Alba şi branduri ale judeţului pentru un proiect important pentru tineri. În toamnă vom începe cu minim două clase, iar în aceste zile promovăm proiectul în rândul elevilor şi părinţilor de la diferite colegii albaiuliene. Răspunsul este foarte bun şi sunt convins că vom avea mai multe cereri decât locuri. E un bun început. Copiii pot beneficia de facilităţi şi bonificaţii importante: ştiu o meserie, au o diplomă ce poate fi recunoscută şi internaţional, primesc pe lângă bursa dată de minister şi o suplimentare de 200 RON, au transport gratuit la locul de practică, asigurare de servicii medicale, echipament de lucru şi protectie etc. Şi, mai ales, oportunitatea unui loc de muncă. E un început bun şi un proiect care poate creşte de la an la an.

Am promovat şi a fost aprobat proiectul de hotărâre prin care se reduce numărul drumurilor persoanelor cu handicap din zona Munţilor Apuseni la Alba Iulia, de la 3 la 1, ca variantă alternativă. Este un proiect pilot care incepe sa se rodeze ca urmare a implicării şi responsabilizării primăriilor.

Peste tot în judeţ se lucrează. Se derulează investiţii puternice în domeniul sănătăţii, prin modernizarea secţiilor de la spitalul judeţean. Tot aici se implementează sistemul E – Sănătate care înseamnă avantaje pentru pacienţi. La fel, investiţii puternice sunt derulate în domeniul infrastructurii. 300 de miliarde de lei vechi sunt folosiţi numai în acest an pentru modernizarea drumurilor judeţene. Anul trecut au fost modernizaţi 70 de km de drum judeţean. În aceste zile a început implementarea programului de alimentare cu apă în sistemul microregional din Podişul Secaşelor. Practic, tot judeţul este un imens şantier. Iar unde se lucrează, să ştiţi ca acolo este <mâna> Consiliului Judeţean. În plan cultural şi sportiv, Consiliul Judeţean rămâne principalul susţinător al acestor domenii. Toate aceste lucruri erau greu de realizat în condiţiile unui conflict permanent la vârful conducerii CJ Alba. Am lasat orgoliile la o parte şi am pus umărul împreună la treabă, pentru cetăţeni. Faceţi doar o comparaţie între cum merg lucrurile la CJ Alba şi aruncati un ochi la Alba Iulia, unde conflictul este permanent şi neproductiv pentru cetăţeni.

Ca reprezentant al USL in administraţia judeţeană, am făcut ce trebuie pentru ca autostrada Sebeş-Turda să devină realitate. Vorbim de o investiţie de circa 950 milioane de euro, care înseamnă veritabilul pol de dezvoltare a judeţului Alba. Este cel mai important proiect de după revoluţie, care înseamnă o nouă şansă de dezvoltare economică pentru Sebeş, Alba Iulia, Teiuş, Aiud, Ocna Mureş şi comunele tranzitate Ciugud, Sântimbru, Galda, Miraslău, Unirea, Lunca Mureşului, dar şi zonele limitrofe. Lucrările trebuie să înceapă în primăvara anului viitor. Judeţul Alba a fost <pedepsit> cu peste 100 de miliarde de lei vechi de Guvernul USL pentru lucrări de investiţii în apă, alimentări cu apă şi canal, ca urmare a demersurilor făcute la Bucureşti.

Am şi o nerealizare şi un regret personal. Din păcate, nu am reuşit să mergem mai departe în cazul Alba Iulia – Capitala Culturală Europeană, Primăria Alba Iulia refuzând categoric să devină partener în acest proiect. Ori fără Alba Iulia, nu putem fi candidaţi pentru un asemenea titlu. Frâne puternice au venit şi pe alte obiective dorite de albaiulieni, precum preluarea Cinematografului Dacia (apropos, cei de la Baia Mare l-au trecut în domeniul public zilelele trecute, la noi nu se poate, deşi l-am primit de la Ministerul Culturii), continuarea lucrărilor la bazinul olimpic, sala polivalentă şamd. Ceea ce nu înţeleg frânării este că nu-i pun frână lui Florin Roman, ci albaiulienilor care îşi doresc aceste lucruri normale. Dacă aş fi fost la primărie, în 2 ani şi jumătate de la preluarea mandatului aş fi terminat atât Sala polivalentă, cât şi Cinematograful. Şi fără a sta cu mâna întinsă şi fără a căuta tot felul de motive. Alba Iulia poate să realizeze pe forţe proprii aceste lucruri. Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
2 Comentarii

2 Comments

 1. avatar

  Costel

  duminică, 12.01.2014 la 14:19

  Ai uitat Autostrada Sebes -deva!!!!Si Mercedes din Sebes!!
  Toate le-ai facut tu…din pix si dat din gura!! Atata stiti voi ,politicienii din Ro….De aia va iubesc atata romanii!

 2. avatar

  Costel

  duminică, 12.01.2014 la 14:23

  La orice proiect terminat ,apare asta …cu mii de afise gigant prin Alba!!! „Eu,omul marilor proiecte l-am facut!!!”
  Nu realizezi cat esti de penibil,dom’le?

  Se apropie alegerile si trebuie sa umpli orasul cu afisele tale ,platite din banii contribuabililor!!
  Poate ii mai prostesti si de data asta!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

Pacienții cu boli grave se vor trata mai ușor în străinătate. Ministerul Sănătății a simplificat procedura

avatar

Publicat

Un pas în față pentru sistemul medical din România și o nouă speranță pentru pacienții care nu se pot trata în țară și au nevoie de o intervenție medicală în străinătate. Ministerul Sănătății a modificat metodologia de realizare a dosarului: în cazuri speciale nu mai sunt necesare 3 oferte de la clinici diferite și a fost introdusă încă o categorie de bolnavi care poate beneficia de finanțare din partea statului. Schimbările vor intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Pacienții cu boli grave din România care se luptau cu birocrația pentru a beneficia de o intervenție medicală în străinătate au o nouă rază de speranță. Ordinul 50/2004 al Ministerului Sănătății, care privește metodologia de trimitere a unor categorii de bolnavi în străinătate, a fost modificat.

Acum pot pot beneficia de finanţarea tratamentului în străinătate şi bolnavii care necesită efectuarea de transplant de organe, țesuturi sau celule de origine umană, dar pentru care tratamentul nu poate fi acordat în intervalul de timp necesar, în centrele acreditate în domeniul transplantului din România, luând în considerare starea curentă de sănătate a persoanei solicitante.

O nouă modificare binevenită se referă la cazul în care numărul clinicilor în care poate fi efectuat tratamentul este limitat, iar comisia de specialitate recomandă o singură clinică pentru trimiterea la tratament medical în străinătate. Va fi acceptată o singură ofertă de tratament, dacă se motivează de către comisia teritorială de specialitate alegerea făcută.

Comisia constituită la nivelul Ministerului Sănătății poate aproba efectuarea tratamentului la clinica recomandată, caz în care nu mai sunt necesare cele 3 oferte de tratament.

În condiţiile în care clinica din străinătate solicită prezentarea la control a pacienţilor care au efectuat tratament în străinătate, de mai multe ori în cursul unui an calendaristic, comisia Ministerului Sănătății aprobă finanțarea pe baza următoarelor documente:

– procesul-verbal medical pentru trimitere la tratament medical în străinătate întocmit de către comisia teritorială de specialitate, eliberat pentru primul control efectuat în cursul unui an calendaristic

– referatul medical întocmit de către medicul curant al pacientului pentru fiecare control ce urmează a fi efectuat, conform programării

– oferta de cost a controlului medical transmis de clinica din străinătate.

Se modifică procedura și în cazul pacienților aflați la tratament în străinătate în baza formularelor emise de casele de asigurări de sănătate, care necesită intervenții suplimentare de urgență pentru afecțiuni ce nu pot fi tratate în țară, iar starea de sănătate a acestora nu permite deplasarea în țară. Comisia poate aproba continuarea tratamentului în străinătate, în baza unui document justificativ eliberat de către reprezentanții unității sanitare, care va cuprinde diagnosticul, tipul de tratament ce urmează a fi efectuat și costurile pe care le implică acesta.

 

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Furtuna a făcut RAVAGII în Alba. La Ighiu, Bucerdea, Cricău și Pianu, viitura a luat tot ce-a prins în cale

avatar

Publicat

Ploaia torenţială de vineri după-amiaza a umflat mai multe pârâuri, iar apele au ajuns, învolburate, şi pe drumuri judeţene. S-a întâmplat la Ighiu şi Bucerdea Vinoasă, unde imaginile surprinse de cititori Alba24 arată efectele devastatoare ale naturii.

Reamintim că judeţul Alba s-a aflat sub Cod Portocaliu de furtună, vineri, după ora 14.00.

VEZI:  VIDEO: O nouă ploaie, aceeași poveste. Inundațiile fac din nou ravagii în Alba

Potrivit ISU Alba, viituri au fost semnalate pe DJ 107 la Ighiu, în zona târgului de animale, un podeţ fiind colmatat cu lemne aduse de apă, iar la Bucerdea acelaşi drum judeţean a fost inundat.

Potrivit oamenilor, apa a luat tot ce a prins în cale, garduri, mașini și copaci.

O astfel de situație, în care o mașină a fost luată de ape, s-a înregistrat și la Pianu.

Apa a ajuns în cantităţi mari în grădinile oamenilor, iar pompierii se deplasează la faţa locului pentru a interveni. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu, valabilă vineri la prânz, în Alba Iulia, Ighiu şi Meteş.

 

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: O nouă ploaie, aceeași poveste. Inundațiile fac din nou ravagii în Alba

avatar

Publicat

O nouă ploaie, aceeași poveste. De fiecare dată când plouă mai serios,  Alba Iulia și mai toate localitățile din județul Alba, se confruntă cu deja tradiționala inundare a străzilor. Mașini care fac valuri pe drumuri, oameni care aleargă prin apa care le ajunge până la glezne, totul este la „ordinea ploii”, în Alba. Imagini cu inundațiile din județ ne-au fost trimise de cetățenii sătui să-și mai adune apa din curți și beciuri.

Nu mai este nici o surpriză că la fiecare ploaie mai serioasă mare parte a străzilor din oraș se transformă în „canale navigabile”.

Zona Mercur, sensul giratoriul de la Selgros, Str. Ampoiului din Ampoi 2, Str. Emil Racoviță, toate sunt deja zone cunoscute pentru inundațiile cu care se confruntă la fiecare ploaie.

Nu doar în oraș sunt inundații. La Ighiu viitura a rupt un podeț de lemne din târgul de animale, iar DJ 107 din Bucerdea este inundat.

Și comuna Cricau e sub apă. Curțile oamenilor sunt inundate în totalitate.

O soluție pentru suprasolicitarea sistemului de canalizare nu s-a găsit de ani de zile, nici la Alba Iulia dar nici în alte localități din județul Alba.

 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

CJSU Alba: O biserică, mai multe gospodării, terenuri şi drumuri afectate de inundaţii în 10 localităţi din Apuseni

avatar

Publicat

În urma precipitațiilor abundente de joi, 21 iunie, au fost afectate de inundaţii mai multe proprietăţi din Munţii Apuseni, printre care o biserică, şase gospodării şi drumuri locale din 10 localităţi.

Potrivit datelor comunicate de CJSU Alba, situaţia este următoarea:

Localitate / Curs Apă / Obiective afectate / Cauze

Comuna Vadu Moţilor

Burzeşti  – Neagra – torenţi sau scurgeri torenţiale

– 0,5 drum comunal afectat

Lăzeşti – Lăzeşti – torenţi sau scurgeri torenţiale

– 0,03 km drum comunal afectat

Poduri-Briceşti – Neagra – torenţi sau scurgeri torenţiale

– 0,03 km drum comunal afectat

Comuna Vidra

Sat Bobăreşti – Arieşul Mic – torenţi sau scurgeri torenţiale

– două anexe gospodăreşti distruse

– un podeţ

– drumul comunal 193 afectat pe 2 km

Sat Bogdăneşti – Arieşul Mic – torenţi sau scurgeri torenţiale

– 1 km drum comunal avariat

– 0,3 ha teren arabil

– 1 ha păşuni, fâneţe

Sat Drăgoieşti-Lunca – Arieşul Mic – – torenţi sau scurgeri torenţiale

– pod colmatat 0,1 km

Sat Lunca Veseşti – Arieşul Mic – torenţi sau scurgeri torenţiale

– 2 anexe gospodăreşti avariate

– 1 pod

– 1 podeţ

– 0,4 km drum judeţean

– 2 km drum comunal

– 0,5 hectare teren arabil

– 2 hectare păşuni, fâneţe

– 2 fântâni

Sat Ponorel – Arieşul Mic – – torenţi sau scurgeri torenţiale

– o anexă gospodărească avariată

– biserica greco-catolică afectată

– 0,1 km drum judeţean

– 0,05 hectare teren arabil

– 0,05 hectare păşuni, fâneţe

Sat Runc – Arieşul Mic – torenţi sau scurgeri torenţiale

– 0,1 km drum judeţean 762 colmatat

– drumul comunal 191 afectat pe 2 km

Sat Vârtăneşti – Arieşul Mic – torenţi sau scurgeri torenţiale

– o anexă gospodărească avariată

– 0.03 hectare teren arabil

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vadu Moților a acționat pentru deblocarea cursurilor de apă şi a podețelor, cu mijloace mecanice şi manuale din dotare, iar Comitetul Local pentru Situații de Urgență Vidra a acționat pentru decolmatarea căilor de acces, cu două buldoexcavatoare şi două TAF-uri.

foto: arhivă

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: TRAGEDIE în Zlatna. Un bărbat de 66 de ani a murit după ce s-a răsturnat cu ATV-ul într-o râpă

avatar

Publicat

Un bărbat în vârstă de 66 de ani și-a pierdut viața vineri, după ce s-a răsturnat cu un ATV într-o râpă. Potrivit IPJ Alba, accidentul s-a petrecut în zona Zlădnița, lângă Zlatna. 

UPDATE: Potrivit IPJ Alba, bărbatul care şi-a pierdut viaţa avea 66 de ani, era din Zlatna şi a căzut în albia unui pârâu.

Revenim cum amănunte.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate