Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Raport DSVSA Alba în cazul toxiinfecţiei alimentare de la Rimetea: 48 kg de alimente confiscate, amendă şi alte măsuri

Publicat

dsv Reprezentanţii DSVSA Alba au revenit cu precizări referitoare la suspiciunea de toxiinfecţie alimentară de la pensiunea din Rimetea de săptămâna trecută, în urma căreia 15 copii din Cluj au fost internaţi în spital. Inspectorii au confiscat 48 de kilograme de alimente neconforme, depozitate necorespunzător, au amendat unitatea cu 15.000 de lei pentru lipsa autorizării sanitar-veterinare şi au descoperit ambalaje fără elemente de identificare.

Citeşte şi Cazurile de TOXIINFECŢIE alimentară de la Rimetea: Activitatea pensiunii, SUSPENDATĂ de DSP Alba şi amendă de 15.000 de lei de la DSVSA

Vă prezentăm integral informaţia de presă semnată de directorul DSVSA Alba, Florean Bălgrădean:

„Referitor la suspiciunea de toxinfectie alimentara la un numar de 15 copii ca urmare a consumului de alimente la o pensiune, din localitatea Rimetea, apartind de Fundatia Fostilor Elevi ai Liceului Brassai Samuel Cluj ,mentionăm că în data de 17.07.2015 inspectori din cadrul D.S.V.S.A. Alba au verificat unitatea in cauza fiind constatat urmatoarele:

Pensiunea nu este înregistrată sanitar veterinar în conformitate cu Ordinul A.N.S.V.S.A 111/2008, depozitarea produselor alimentare s-a efectuat necorespunzător, există ambalaje fără elemente de identificare şi produse alimentare achiziţionate din unităţi neaprobate sanitar vetrinar

În data de 17.07.2015, cu ocazia controlului, s-a procedat la prelevarea unui numar de 4 probe din produsele alimentare materii prime care au fost folosite la preparerea meniurilor din data 16.07.2015. Probele au fost expediate către L.S.V.S.A. Alba, în vederea efectuarii analizelor.

În blocul alimentar s-a dispus măsura de sistare a activitatii până la stabilirea cauzelor care au dus la îmbolnăvirea copiilor precum şi reţinerea/sechestratrea cantităţii de 48,1 kg alimente neconforme, alimente care la data controlului erau depozitate necorespunzător fară respectarea regimului termic şi fără elemente de identificare.

După primirea rezultatelor de laborator si finalizarea anchetei, cu reprezentantii din cadrul D.S.P. Alba, vom comunica rezultatul final al investigatiilor.

Pentru deficienţele constatate operatorul alimentar a fost sanctionat în conformitate cu HG 984/2005 cu amendă contavenţionala în cuantum de 15 000 lei”.

Reamintim că vineri un număr de 15 copii care se aflau în tabără la Rimetea, lângă Aiud, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Patru dintre ei au fost transportaţi cu ambulanţa la Secţia de Boli Infecţioase din Alba Iulia, iar restul de 11, la unitatea spitalicească din Aiud.

Cei 15 copii, din diferite zone ale ţării, de naţionalitate maghiară şi română, se aflau în tabără la o pensiune din localitatea Rimetea. Vineri dimineaţa, au avut simptome de toxiinfecţie alimentară, respectiv greaţă, vărsături, febră, dureri abdominale şi deshidratare şi au fost transportaţi la spital.

Aceştia au vârste între 10 şi 14 ani şi sunt cinci băieţi şi 10 fete.

Potrivit unor surse de la faţa locului, copiii fac parte dintr-un grup de dansuri populare şi sunt din Cluj. Urmau să susţină un spectacol sâmbătă. Joi, la masă, au primit, printre altele, tocăniţă de pui cu mămăligă, supă, gem şi mezeluri. S-au simţit rău încă din noaptea de joi spre vineri.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax