Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Raport meteo: 2015, cel mai cald an din istoria modernă. Recorduri de temperatură, în noiembrie, din ultimii 135 de ani

Publicat

soare iarna2015 ar putea fi cel mai cald an din istoria modernă. Temperaturile înregistrate la nivel mondial în acest an în perioada ianuarie-noiembrie au bătut toate recordurile, potrivit unui raport NOAA.

Luna trecută a fost declarată cea mai caldă lună noiembrie din 1880, de când se fac înregistrări de temperatură. De asemenea, este a șaptea lună consecutivă care bate un record de temperatură, potrivit sursei citate.

„Acum suntem aproape siguri că 2015 va fi cel mai cald an din istorie”, a declarat Jake Crouch, climatolog în cadrul NOAA.

În perioada ianuarie-noiembrie, temperatura medie de la suprafața apelor și a oceanelor a depășit cu 0,87 grade Celsius media secolului al XX-lea, ajungând cea mai mare înregistrată vreodată din 1880 și depășind recordul anterior stabilit în anul 2014.

Numai în luna noiembrie, temperatura medie globală a depășit în mod semnificativ, cu 0,97 grade Celsius, media secolului al XX-lea, mai notează AFP, citând datele din raportul NOOA.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax