Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Raportul Corpului de control din Ministerul Transporturilor privind activitatea CNADNR. Concluzii dure la adresa companiei

Publicat

autostrada, demolata, Raportul Corpului de control din Ministerul Transporturilor cuprinde concluzii dure la adresa Companiei de Drumuri și Autostrăzi. Reamintim că documentul a fost amintit în contextul demiterii lui Narcis Neaga de la conducerea CNADNR, decizie confirmată marţi de ministrul Transporturilor.

Citeşte şi Narcis Neaga, directorul CNADNR, a fost DEMIS din funcţie, de ministrul Transporturilor, după scandalul Autostrăzii Orăştie – Sibiu, ajuns în atenţia DNA

Raportul indică faptul că CNADNR nu a cerut penalități de întârziere de circa 4,2 milioane de lei de la compania care a construit tronsonul 3 al Autostrăzii Sibiu-Orăștie. De asemenea, conducerea companiei a fost acuzată că nu a urmărit corect desfășurarea acestui contract.

Raportul corpului de control, în baza căruia s-a sesizat și DNA, arată că CNADNR a angajat firme de avocatură deși nu avea nevoie, că Neaga ar fi mințit presă când a primit o cerere de informații, dar și că preluarea de către CNADNR a bucății de autostradă care ulterior a început să se surpe și a fost închisă a fost o greșeală.

Mai mult, Corpul de control a arătat că preluarea de către CNADNR a bucății de autostradă (care ulterior a început să se surpe și a fost închisă) a presupus „asumarea unui risc nejustificat privind siguranță circulației”.

Reamintim că procurorii DNA au deschis un dosar penal în rem în cazul construirii segmentului de drum Cunta-Săliște, de pe Autostrada Sibiu-Orăștie, tronson afectat de probleme și care a fost închis și demolat parțial la nici un an de la deschidere.

Ancheta DNA vine după ce atât CNADNR, cât și Ministerul Transporturilor, în urma unui raport al Corpului de Control, au sesizat procurorii de posibile probleme în desfășurarea contractului.

VEZI Raportul 1 și Raportul 2 

surse: realitatea.net, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax