Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Răsturnare de situație la Curtea de Apel Alba Iulia: Cei doi inculpați din dosarul traficului de droguri rămân în arest preventiv

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a avut pe rol, joi, judecarea recursului formulat de procurorii DIICOT împotriva deciziei Tribunalului Alba de eliberare din arest a doi dintre inculpații din dosarul traficului de droguri. Este vorba despre Paul Burcin și Mihai Raul Nichimiș, care au obținut la prima instanță eliberarea condiționată sub control judiciar. Instanța a admis recursurile DIICOT, astfel că aceştia rămân în continuare după gratii.

Curtea de Apel a judecat și recursul formulat de Mihai Romoșan, ul alt inculpat din dosar care a încercat să obțină eliberarea sub control judiciar. Tribunalul Alba a respins zilele trecute cererea acestuia, iar joi, Curtea de Apel a respins recursul formulat de acesta împotriva deciziei primei instanțe. Astfel, Romoșan va rămâne și el în continuare după gratii.

Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Alba Iulia: „Astăzi, 18.10.2012, Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursurile D.I.I.C.O.T. -Serviciul Teritorial Alba şi a respins cererile de liberare provizorie sub control judiciar formulate de inculpaţii N.R.M. şi B.P., cercetaţi în stare de arest preventiv în dosarul cunoscut opiniei publice ca dosarul de trafic de droguri din Alba. Tot astăzi Curtea de Apel Alba Iulia a respins recursul formulat de inculpatul R.M., astfel încât, pentru toţi cei trei inculpaţi, au fost respinse cererile de liberare provizorie sub control judiciar. Deciziile Curţii de Apel Alba Iulia privind cererile de liberare provizorie sub control judiciar ale celor 3 inculpaţi sunt definitive, aceştia urmând să fie cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv.

În 15.10.2012 3 dintre cei 7 tineri pentru care s-a dispus arestarea preventivă în timpul urmăririi penale au formulat la Tribunalul Alba cereri de liberare provizorie sub control judiciar. În 16.10.2012 Tribunalul Alba a admis cererile de liberare provizorie sub control judiciar pentru inculpaţii N.R.M. şi B.P., în timp ce pentru inculpatul R.M. a respins cererea. Hotărârile Tribunalului Alba au fost atacate cu recurs.  Inculpaţii, toţi din judeţul Alba, sunt acuzaţi că au făcut parte dintr-o grupare infracţională specializată în traficul de droguri de risc”.

Reamintim că procurorii DIICOT au reușit, la începutul lunii octombrie, destructurarea unei grupări infracționale acuzată  de trafic de droguri. Şapte dintre suspecții reținuți de oamenii legii au fost arestați preventiv de instanțele de judecată pentru 29 de zile. Este vorba despre Mihai Romoșan, Ionuț Gabriel Cotuțiu, Marius Gabriel Aldea, Robert Tică (arestat în lipsă), Paul Burcin, Emanuel Cornel Ghenescu şi Raul Mihai Nichimiş.

În dosar mai este cercetată, în stare de libertate, şi Bianca Adriana Aldea, singura pentru care magistraţii nu şi-au însuşit propunerea de arestare preventivă.

Tinerii sunt acuzați de deținere, trafic și introducere în țară de droguri de mare risc. Ofițerii BCCO și procurorii DIICOT au organizat mai multepercheziții la domiciliile membrilor unei grupări infracționale în cadrul cărora au ridicat o cantitate de 600 de grame de haşiş, două arme de vânătoare și muniția aferentă.

Mai mult, în 26 septembrie, oamenii legii au interceptat un transport din Spania conținând 300 de grame de hașiș, dar și mai multe pliculețe de skunk (o varietate de canabis mai puternic) – a fost interceptat miercuri, de oamenii legii. Drogurile urmau să fie vândute la prețul de 50-60 de lei gramul.

În total, au fost vizați 12 traficați precum și 30 de consumatori, iar în urma audierilor opt persoane au fost propuse pentru arestare preventivă. Pentru cei patru, Tribunalul Alba și-a însușit propunerea, în timp ce alți trei au primit interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax