Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rata şomajului în Alba, la sfârşitul lunii iunie a fost de 6,25%. Aproape 7.000 de persoane fără loc de muncă nu primesc indemnizaţii

Publicat

ajofm alba sediu

Sediul AJOFM Alba

La sfârşitul lunii iunie, rata şomajului în judeţul Alba a fost de 6,25%. Un  număr total de 10.895  persoane figurau în evidenţele  AJOFM Alba, dintre care 3.923 sunt şomeri indemnizaţi şi 6.972 nu beneficiază de drepturi băneşti. Cu o lună înainte, rata şomajului la nivelul judeţului Alba era de 6,38%.

În perioada 1-30 iunie, 1.390 persoane au beneficiat de servicii de informare si consiliere profesională, majoritatea cu vârstă peste 45 ani, fiind Încadrate în muncă 52 de persoane, respectiv 9  absolvenţi.

În scopul prevenirii şomajului de lungă durată şi stimulării şomerilor de a se încadra în muncă înainte de expirarea perioadei de indemnizare, s-au acordat alocaţii pentru un număr de  37  şomeri, din care 11  sunt femei.

De asemenea, şi-au găsit un loc de muncă 77 de şomeri din categoria persoanelor cu vârsta de peste 45 ani, care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale sau care mai au 3 ani până la vârsta de pensionare.

Prin aplicarea setului de măsuri active prevazute pentru promovarea incluziunii sociale a persoanelor cu handicap, a serviciilor personalizate au fost încadrate în muncă 6  persoane, fără subvenţionarea locului de muncă. În iunie 2012,  s-a  încheiat  un contract  de solidaritate, prin care a fost încadrată pe piaţa muncii o  persoană  cu vârsta cuprinsă între 16-25 ani. Numărul persoanelor intrate la serviciile de mediere a locurilor de muncă vacante în luna iunie  2012  a fost de 1.012. În urma acordării acestor servicii, au fost plasate în muncă 232 persoane, din care: 124  pe perioada nedeterminată şi 108  pe perioada determinată. După prima mediere a muncii, şi-au găsit un job 71 de persoane.

În luna iunie, prin intermediul serviciilor EURES, au fost preluate 16 solicitări de locuri de muncă în străinătate, ţara cea mai solicitată fiind Germania. Ocupaţiile vizate au fost cele de lucrător în domeniul agricol. Două persoane au comunicat ca s-au angajat: în Germania (în domeniul hotelier, cu contract de 2 luni, respectiv un contract de 17 luni, în menaj).

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba a primit de la persoane fizice interesate 15 cereri – una în Italia şi 14 în Spania – pentru eliberarea formularelor europene în vederea certificării perioadelor de asigurare realizate în sistemul asigurărilor pentru şomaj din România, pentru obtinerea prestaţiei de şomaj în alte state.

AJOFM Alba  a cheltuit, tot în luna iunie, 1.935.948  lei pe indemnizaţii de şomaj, indemnizatia de şomaj, plati compensatorii, 668.810 lei pentru contributii aferente la asigurările sociale şi de sănătate ale şomerilor şi 280.893 lei pentru încadrarea şomerilor de peste 45 de ani şi a întreţinătorilor părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale prin subvenţionarea locului de muncă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. derp

    luni, 09.07.2012 at 15:51

    nu conteaza… Alba are Cetate!!! Ce daca oamenii n-au locuri de munca?, sa se plimbe prin cetate! uita de foame, de sete si de… necaz. Sau daca nu sa mearga sa-i ceara lu Hava, ceva din „putinul” lui, agonisit cu greu de atatia ani de cand e… tatuc, pardon primar!

  2. mariano

    luni, 09.07.2012 at 16:06

    nu conteaza ca nu avem locuri de munca conteaza ca avem pavele si pavaje in oras…De asta l am ales pe domnul Mircea Hava pentru ca ne plac foarte mult pavelele. Nu spune nimeni ca cetatea nu e frumoasa dar oare cati bani s au cheltuit cu ia ? Domnule Mircea Hava sa stiti ca o ducem foarte bine ne permitem masina apartament si concediu.. stati linistit ca nu avem nevoie de investitori in judet de locuri de munca pt ca nu avem sufieciente pavele… frumoasa politica in oras… oricum nu aveam cu cine vota cu adevarat ca si domni de la PNL sau dovedit a fi prefacuti si mincinosi dupa ce de atata timp au facut galagie ca Hava face ca Hava drege ca parcu Custozza , Capitala Culturala si acum oare de ce il pupa in fundulet ? Asta inseamna sa nu ai coloana vertebrala cum ar veni….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax