Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Rău-platnicii din Alba rămân fără ajutoare sociale. 1.680 de locuitori cu drepturi de sprijin financiar din partea statului sunt restanţieri la plata impozitelor locale

Publicat

taxe-impozite

Persoanele care nu şi-au achitat impozitele locale rămân fără ajutoare sociale. Este cazul a peste 1.600 de locuitori din județul Alba, care figurează ca restanţieri şi pierd astfel sumele acordate ca sprijin din bugetul de stat.
De la 1 februarie, persoanele care sunt trecute în listele administraţiilor locale ca datornici la bugetul de stat nu vor mai beneficia de venitul minim garantat, ajutoarele financiare pentru susţinerea familiei ori creşterea copilului. Dacă aceştia vor plăti restanţele în termen de 5 luni, au posibilitatea de a primi retroactiv aceste drepturi. În caz contrar, vor pierde accesul la ajutoarele financiare şi vor trebui să depună cereri noi.
În Alba, este cazul a 1.680 de persoane, dintre care cele mai multe, 715, au dreptul la alocaţia de susţinere a familiei. De asemenea, 691 de oameni care primeau venit minim garantat şi 274 de beneficiari care primeau indemnizaţie pentru creşterea copilului sunt în aceeaşi situaţie.
Listele cu rău-platnicii care beneficiază de ajutoare sociale au fost realizate de primării, la solicitarea Ministerului Muncii, până la sfârşitul lunii ianuarie şi prezentate Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax