Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

RAZII ale Poliţiei în comunele Ighiu, Galda de Jos şi Sântimbru. Cinci localnici, cu dosare penale, pentru furt de energie electrică

Publicat

actiune ipj politie blaj

actiune masina politiaPoliţiştii rurali din Galda de Jos, sprijiniţi de Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi în cooperare cu reprezentanţi Electrica au derulat joi acţiuni ample de verificare în trei comune din Alba, pentru a depista persoane care nu respectă legea. În urma acţiunii, cinci localnici din Şard s-au ales cu dosare penale pentru furt de energie electrică.

Acţiunea s-a derulat joi, între orele 6.00 şi 14.00. Au participat poliţiştii Secţiei 1 Poliție Rurală Galda de Jos, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi, pentru unele dintre activităţile de control, de lucrători ai Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud, potrivit IPJ Alba. Acțiunea cu efective mărite s-a desfăşurat pe raza comunelor Ighiu, Galda de Jos și Sântimbru, pentru menţinerea climatului de siguranţă publică, creşterea siguranţei rutiere şi combaterea faptelor de natură contravenţională şi infracțională.

Au fost făcute verificări la 62 de imobile şi au fost legitimate 88 de persoane, urmărindu-se aspectele legate de racordarea imobilelor la reţeaua de energie electrică, dar şi verificare a modului în care sunt respectate prevederile OG 97/2005, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate.

S-a urmărit, de asemenea, creşterea siguranţei rutiere, fiind verificate 84 de autovehicule.

În urma controalelor au fost identificate cinci imobile din localitatea Şard, comuna Ighiu, ce erau racordate direct la reţeaua de energie electrică, fiind ocolite sistemele de măsurare a consumului.

Faţă de proprietarii acestor imobile au fost întocmite dosare penale în care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunii de „executarea sau folosirea de instalaţii clandestine, în scopul racordării directe la reţeaua electrică sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 92 al.2 din Legea 123/2012.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax