Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reabilitarea Parcului Municipal Aiud, în dezbatere publică. Cetățenii pot prezenta sugestii scrise până în 22 martie

Publicat

Administrația locală din Aiud supune dezbaterii publice proiectul privind reabilitarea Parcului Municipal Aius-actualizare studiu de fezabilitate. Cei interesați pot prezenta sugestii în scris, până în 22 martie, la sediul Primăriei municipiului Aiud. Reabilitarea parcului municipal reprezintă o investiție de 1.022.570 lei.

Printre obiectivele de importanţă majoră pentru municipiul Aiud se numără şi obiectivul de investiţie „Reabilitare Parc Municipal Aiud”. Pentru realizarea acestuia se impune abordarea unei soluţii de păstrare şi viabilizare a spaţiilor verzi existente, a plantaţiilor de talie mare, care sunt principalul factor responsabil de calitatea aerului din localitate. Conceptul amenajării acestui parc constă în deschiderea spaţiului verde către vizitator, pentru a crea senzaţia unui spaţiu mai mare, mai luminos şi mai primitor, se arată în raportul de specialitate.

Documentaţia tehnică iniţială, faza Studiu de Fezabilitate, a fost aprobată împreună cu indicatorii tehnico – economici, prin HCL 88/29.04.2009. Având în vedere faptul că în acest an se doreşte demararea lucrărilor de execuţie, s-a impus actualizarea documentaţiei, faza Studiu de Fezabilitate şi a indicatorilor tehnico – economici, aferenţi acesteia.

Pe lângă actualizarea indicatorilor, se vor face unele modificări şi completări soluţiei tehnice prezentate în documentaţia iniţială.

Astfel, la solicitarea unui grup de tineri din municipiul Aiud pasionaţi de sport, în partea de nord a parcului se propune amenajarea unei piste de skateboarding, care va fi dotată cu patru echipamente individuale, specifice practicării acestui sport (quarter – pipe, bank şi două funbox-uri), nivelul de dificultate al echipamentelor fiind intermediar, între începător şi mediu. Suprafaţa acesteia va fi de 375 mp şi va beneficia de o pardoseală realizată din beton asfaltic.

De asemenea, se va propune în plus faţă de planul iniţial, amenajarea şi modernizarea drumului de acces ce coboară din parc şi asigură legătura cu strada Transilvaniei (DN1).

Valoarea totală a investiţiei, (inclusiv TVA) va fi de 1.022.570 lei, din care C+M 965.110 lei.

Proiectul de hotărâre și expunerea de motive pot fi consultate pe site-ul administrației locale din Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Ședință CL Aiud: Se votează bugetul general de venituri și cheltuieli și lista de investiții pe 2013 | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax