Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reacția Direcției Silvice Alba, după controalele Consiliului Concurenței referitoare la posibile înțelegeri pe piața lemnului

Publicat

directia silvica alba După ce zilele trecute Consiliul Concurenței a efectuat inspecții la sediile a patru companii care activează pe piața masei lemnoase, inclusiv Kronospan, precum și la două direcții silvice, printre care și cea din Alba, existând suspiciunea unor înțelegeri între acești agenți economici, vineri, reprezentanții Direcției Silvice Alba au transmis că problemele de natură concurențială cercetate aparțin exclusiv operatorilor economici participanți și nu organizatorului de licitații.

Citește și Inspecţii ale Consiliului Concurenței la Direcţia Silvică Alba şi firme, inclusiv Kronospan. Suspiciuni de înţelegeri pentru împărţirea pieţei

„În data de 9 februarie, Consiliul Concurenței a ridicat de la Direcția Silvică Alba unele documente privind desfășurarea unor licitații de vânzare masă lemnoasă pe picior desfășurate în anii 2010 – 2014”, au transmis reprezentanții Direcției Silvice Alba.

Referitor la posibile disfuncționalități în desfășurarea acestor licitații prin împărțirea pieței și adjudecarea masei lemnoase la un preț scăzut de către unii participanți, s-a descoperit un procent important de licitații cu un singur participant și disfuncționalități de natură concurențială, mai precizează reprezentanţii Direcţiei Silvice. „Aceste aspecte s-ar fi datorat și organizării licitațiilor cu strigare sau de tip mixt”, au transmis reprezentanții instituției.

„Direcția Silvică Alba a avut un mediu concurențial ridicat format din peste 60 de operatori economici și nu a desfășurat în nici o situație licitații cu strigare sau mixte, ci doar în plic închis.

Orice adjudecare s-a putut realiza doar cu participarea a minim doi ofertanți iar prețul minim de adjudecare creștea cu cel puțin doi pași de licitare, adică cu minim 10 la sută”, a transmis ing. Gheorghe Dan Boariu, directorul Direcției Silvice Alba.

De asemenea, acesta a precizat că problemele de natură concurențială cercetate aparțin exclusiv operatorilor economici participanți și nu organizatorului.

Inspecțiile Consiliului Concurenței s-au desfășurat în cadrul investigației privind posibile întelegeri între cele patru companii (Kronospan România SRL, Kronospan Sebeș SA, Alredia SRL și Lacul Codrilor SRL) în vederea împărțirii pieței/surselor de aprovizionare, precum și adjudecării partizilor (volum de lemn destinat comercializării) la un preț minimal în cadrul licitațiilor organizate de Direcțiile silvice Alba și Hunedoara.

Totodată, documentele ridicate în cadrul inspecțiilor se află în analiza autorității române de concurență, în cadrul procedurilor specifice investigației.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax