Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Reciclăm cu tricicleta”: Parteneriat între primărie şi firma de salubritate la Alba Iulia pentru colectarea deşeurilor de hârtie

Publicat

primaria alba iulia Primăria Alba Iulia cofinanţează o campanie de colectare şi reciclare a deşeurilor din hârtie şi carton ce începe din 1 aprilie şi care se desfăşoară cu două cargo-triciclete. Mijloacele de transport nepoluante vor fi conduse de persoane cu probleme sociale şi venituri mici. Coordonarea şi monitorizarea procesului de colectare şi reciclare va fi asigurată de firma de salubritate, Polaris M Holding, care va primi prin contract de comodat dreptul de folosinţă asupra celor două cargo-triciclete.

Aprobarea contractului de comodat va fi supusă la vot în şedinţa de Consiliu Local de joi, 26 martie.

Citeşte şi „Curăţenie generală în Cealaltă Capitală”. Primăria Alba Iulia invită locuitorii să se alăture acţiunii. Program şi facilităţi

Campania „Reciclăm cu tricicleta” se va desfăşura în perioada 1 aprilie – 31 mai 2015 şi are drept scop îmbunătăţirea calităţii factorilor de mediu din comunitatea locală prin conştientizarea cetăţenilor cu privire la importanţa colectării selective a deşeurilor şi reciclarea acestora, dar şi promovarea bicicletei ca mijloc de transport nepoluant.

Se urmăreşte derularea acestui proiect pe termen lung, prin extinderea tipurilor de deşeuri colectate la plastic şi sticlă şi inclusiv prin implicarea mai multor factori interesaţi din diferite domenii de activitate.

Colectarea deşeurilor de hârtie se va realiza în mod gratuit, iar cei care vor conduce cargotricicletele vor fi persoane cu probleme sociale sau venituri mici.

Un alt obiectiv al campaniei este motivarea companiilor care furnizează servicii de livrare să includă în oferta lor şi cargobiciclete pentru transportul mărfurilor şi stimularea transportului cu bicicleta în cadrul prestării unor servicii municipale sau de afaceri.

Campania se adresează tuturir instituţiilor publice şi firmelor din Alba Iulia care doresc să recilceze produse din hârtie sau carton. Acestea vor avea la dispoziţie câte două recipiente speciale pentru a depozita aceste deşeuri, iar la umplerea lor vor putea solicita, prin telefon sau email, ridicarea acestora.

La sfârşitul campaniei se vor achiziţiona puieţi de tei ce vor fi plantaţi în interiorul oraşului de către cercetaşii Centrului Local „Axente Sever” din Alba Iulia.

În prezent, Polaris M Holding derulează programul „Sacul galben” prin care cetăţenii sunt rugaţi să colecteze separat, în saci galbeni, deşeurile reciclabile (hârtie, carton, ambalaje plastic, doze de aluminiu etc). În cartierele de blocuri din Alba Iulia există aproximativ 60 de puncte de colectare a deşeurilor de hârtie şi carton cu containere speciale (tip „igloo”).

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax