Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

RECOMANDĂRI de la medicii de familie, pentru perioada rece. Ce ar trebui să respecte pacienţii. Sfaturi şi pentru părinţi

Publicat

medic-de-familie Medicii de familie îşi atenţionează pacienţii să rămână în casă în această perioadă cu temperaturi extreme, ninsori şi polei, iar dacă au probleme medicale să îi contacteze imediat. De asemenea, le transmit părinţilor să nu scoată din locuinţe copiii mici, la temperaturi sub minus zece grade.

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie din România (FNPMF), în numele medicilor de familie, a adresat pacienților câteva recomandări, într-un comunicat.

„Pentru pacienţii cu boli cronice stabilizate care mai au medicaţie, vă recomandăm să vă reprogramaţi telefonic, pentru a evita să ieşiţi din case în situaţia dată”, anunţă medicii de familie.

De asemenea, pacienților cu cu boli acute și urgențe minore le este recomandat să ia legătura cu medicii de familie pentru a stabili necesitatea consultației. Medicul de familie va decide dacă este nevoie de solicitarea ambulanței, pentru a nu supraaglomera serviciile de urgență cu cazuri care mai pot fi temporizate sau nu reprezintă urgențe reale.

Pacienții sunt sfătuiți să sune la medicii de familie care sunt la cabinete și acolo unde există, la centrele de permanență, pentru orice sfaturi și întrebări legate de starea de sănătate.

„Nu ieșiți din casă decât dacă este absolut necesar, îmbrăcați-vă adecvat, protejați-vă extremitățile, hidratați-vă si hrăniți-vă corespunzător. Utilizați medicamente simptomatice din trusa de acasă pentru situații uzuale după ce vă sfătuiți cu medicii de familie, dacă este nevoie”, mai spun medicii de familie.

Aceștia recomandă părinților să nu scoată copiii mici din case la temperaturi exterioare sub minus zece grade. Pentru sindroame febrile sau alte situații în cazul copiilor, părinții pot suna medicul de familie pentru a decide împreună dacă este nevoie de accesarea serviciului de ambulanță.

Medicii de familie sunt la program la cabinete și în centrele de permanență. În fiecare județ, cabinetele medicilor de familie aflate în contract cu casele și centrele de permanență active sunt afișate pe paginile web ale Casei Județene de Asigurări de Sănătate și ale Direcției de Sănătate Publică Județene.

sursa: snmf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax