Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Recuperarea taxelor auto. În ce perioade va putea fi restituit timbrul de mediu

Publicat

taxa timbru mediu Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 52/2017 stabilește perioadele în care proprietarii de mașini își vor putea primi sumele plătite în ultimii aproximativ zece ani, pe vechile taxe auto şi timbrul de mediu.

Sumele vor fi restituite, în baza deciziilor emise de Fisc, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018. În acest interval de timp își vor primi banii înapoi românii care au achitat taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule și taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

Cei care au plătit timbrul de mediu pentru autovehicule își vor vedea banii returnați abia în perioada 1 septembrie 2018 – 31 martie 2019.

Cererile pentru restituirea fostelor taxe auto vor putea fi depuse doar până la data de 31 august 2018. Persoanele care vor depune cereri începând cu data de 1 septembrie 2018 nu vor mai vedea niciun ban de taxă.

Autoritățile trebuie să stabilească modelul de cerere, pentru a fi depusă și procedura concretă de returnare a sumelor. Aceasta din urmă trebuie aprobată de ministerele Mediului și Finanțelor până în a doua parte a lunii octombrie 2017.

Ultima taxă auto ce trebuia plătită de proprietarii de mașini a fost timbrul de mediu, ce nu se mai achită din februarie 2017.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax