Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Decizie în dosarul evaziunii de 6 milioane de euro prin BCR Asigurări. Cei opt patroni, rămân în libertate

Publicat

Mai mulţi patroni ai firmelor acuzate că sunt implicate în cazul evaziunii fiscale cu un prejudiciu de 6 milioane de euro prin BCR Asigurări au declarat, la recursul judecat de Curtea de Apel Târgu Mureş, că eventuala lor arestare ar duce la falimentul societăţilor comerciale pe care le conduc.

UPDATE: Directorul executiv vanzari al BCR Asigurari de Viata, D.S., rămane in arest, a decis, miercuri seara, Curtea de Apel Targu Mures, care a respins recursul acesteia la decizia Tribunalului Mures, potrivit Mediafax.

Miercuri seara, dupa 12 ore de audieri, Curtea de Apel Targu Mures a decis ca directorul executiv vanzari al BCR Asigurari de Viata, D.S., arestată alaturi de alti doi angajati in dosarul de evaziune fiscala cu un prejudiciu estimat la sase milioane de euro, sa rămana in arest peventiv.

Instanta a hotarat ca ceilalti doi functionari bancari arestati de Tribunalul Mures, A.G.M., manager relatii corporate la BCR Life Insurance, si G.E.M, să fie cercetati in libertate, cu interdictia de a parasi tara pentru o perioada de 30 de zile.

Doi dintre cei opt patroni de firme care ar fi implicate in acest caz au primit interdictia de a parasi tara, tot pentru o perioada de 30 de zile.

Deciziile Curtii de Apel Targu Mures sunt definitive.

Cei opt patroni ai firmelor acuzate de implicare în evaziunea fiscală prin BCR Asigurări – M.B., I.S., M.B., C.M., I.T., I.M., C.D.  şi A.M.G. – au venit, miercuri, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Târgu Mureş, care judecă recursul făcut de DIICOT, după ce Tribunalul Mureş a respins propunerea de arestare preventivă a acestora, la sfârşitul săptămânii trecute.

Mai mulţi patroni au spus în faţa instanţei că nu ei au încheiat contractele de asigurări cu BCR – despre care DIICOT afirmă că reprezentau o formă mascată de plată a salariilor angajaţilor, cu eludarea plăţii contribuţiilor la bugetul de stat – ci departamentele financiar-contabile sau alţi asociaţi ai firmelor lor.

Ei au declarat că au fiecare între câteva sute de angajaţi şi circa 3.000, care depind de ei, că încheierea contractelor de asigurări cu BCR s-a făcut cu bună-credinţă şi că sunt dispuşi să plătească sumele care ar fi stabilite de instanţă ca fiind un prejudiciu real.

Ioan Topor- unul dintre patronii din Alba cercetați în dosarul evaziunii prin BCR Asigurări şi Cătălin Dobre au declarat că eventuala lor arestare va duce la falimentul firmelor lor şi la prejudicii de imagine pentru acestea. Un alt patron a spus că prin acţiunea DIICOT se încearcă „decapitarea” firmelor, care va duce şi la pierderea locurilor de muncă ale angajaţilor.

Avocaţii lor au susţinut, de asemenea, că DIICOT nu a prezentat probe şi indicii temeinice care să justifice arestarea patronilor şi că acuzaţii sunt puşi în situaţia „absurdă” de a-şi dovedi nevinovăţia, deşi DIICOT ar trebui să probeze vinovăţia lor.

Totodată, apărătorii au apreciat că este discriminatoriu să se facă propuneri de arestare preventivă în cazul acestora, dar nu şi în cazul altor patroni, doar pe baza mărimii prejudiciului estimat de DIICOT, „care nici nu e real”.

Ei au solicitat respingerea recursului DIICOT ca nefondat.

Instanţa a rămas în pronunţare.

Miercuri, la Curtea de Apel Târgu Mureş au mai fost audiaţi D.V.S., director executiv vânzări BCR Asigurări de Viaţă, pentru care instanţa a decis menţinerea în stare de arest şi A.G.M., manager relaţii corporate la BCR Life Insurance, respectiv G.E.M., arestaţi preventiv de Tribunalul Mureş, dar pentru care Curtea de Apel a decis cercetarea în libertate.

Un număr de 166 de percheziţii au avut loc, în 9 iulie, în Bucureşti şi în 26 de judeţe, la locuinţe şi la sediile a 112 firme, precum şi la sediile unor filiale ale BCR Asigurări de Viaţă, pentru destructurarea unei grupări specializate în evaziune fiscală.

Lista funcţionarilor BCR Asigurări învinuiţi: D.V.S., D.M., G.F.J., A.C., A.C., G.K., A.G.M., G.E.M., V.D.D., V.G..

Lista patronilor învinuiţi: M.B., I.S., M.B., C.M., I.T., I.M., C. D., A.M.G..

Citește și Percheziţii în Alba şi alte 25 de judeţe. Administratori de firme audiaţi de procurori, pentru evaziune fiscală de 6 milioane euro 

sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax