Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Recurs la Curtea de Apel: Fostul primar al comunei Mihalț, Toma Cârnaț încearcă să scape de pedeapsa cu închisoarea pentru corupție

Publicat

Fostul primar al comunei Mihalț, Toma Ioan Cârnaț contestă pedeapsa de 6 luni de închisoare cu suspendare la care a fost condamnat de Judecătoria Blaj. Recursul formulat de inculpat se judecă joi, la Curtea de Apel Alba Iulia. Cârnaț este acuzat de folosire de declaraţii false, obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi fals în înscrisuri oficiale. Paguba produsă statului este de peste 33.000 de euro.

Toma Ioan Cârnaţ a fost trimis în judecată de procurorii DNA Alba Iulia în decembrie 2011, pentru că a falsificat semnătura primarului comunei Mihalţ în funcţie, Flavius Breaz, cu scopul de a obţine pe nedrept fonduri din bugetul Uniunii Europene. Infracţiunile de care este acuzat sunt: folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea sau în numele lor şi fals material în înscrisuri oficiale.

Potrivit procurorilor, la data de 12 mai 2011, inculpatul Toma Ioan Cârnaţ, în calitate de preşedinte al Asociaţiei de Păşunat şi a Crescătorilor de Animale ”Târnava”, în numele acestei asociaţii, a solicitat Agenţiei de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură (A.P.I.A) – Centrul Judeţean Alba cererea unică de plată şi plăţi de agro-mediu pentru anul 2011 pentru suprafaţa de 794,66 hectare de păşune. În susţinerea cererii sale, inculpatul a prezentat un contract falsificat de închiriere a păşunii respective de la Primăria Mihalţ, contract pe care inculpatul a falsificat semnătura primarului comunei Mihalţ.  Toma Ioan Cârnaţ este în prezent referent în cadrul Primăriei Mihalţ.

Prin soluția dată de judecătorii din Blaj, pe lângă pedeapsa de 6 luni închisoare cu suspendare, fostul primar este obligat ca, în solidar cu Asociaţia de păşunat şi a crescătorilor de animale „Târnava” Mihalţ, să plătească APIA Alba despăgubiri materiale în valoare de 145.434,83 lei, circa 33.000 euro. De asemenea, inculpatul mai trebuie să plătească 1.500 lei cheltuieli de judecată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax