Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Registrul de bani personali pentru unităţile cu case de marcat electronice fiscale. Modelul şi procedura de înregistrare la autoritatea fiscală

Publicat

casa marcat magazin Potrivit legislaţiei în vigoare, operatorii economici care au obligația de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale potrivit legii trebuie ca, la ora începerii programului de lucru, să asigure înregistrarea sumelor de bani deţinute de personalul care îşi desfăşoară activitatea în unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, într-un registru de bani personali, special întocmit în acest sens.

Modelul și conţinutul registrului de bani personali, precum şi procedura de înregistrare a acestuia la organul fiscal a fost aprobată şi publicată în Monitorul Oficial, în 30 aprilie 2015.

Potrivit Ordinului MFP, operatorul economic are obligația constituirii registrului de bani personali prevăzut la art. 4 alin. (12) lit.i) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru fiecare unitate de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor.

Registrul având paginile numerotate în ordine crescătoare, se semnează pe ultima pagină de către administratorul operatorului economic sau de către persoana împuternicită de acesta.

Registrul de bani personali se completează zilnic de către personalul operatorului economic care își desfășoară activitatea în unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, la începutul programului de lucru, fără ștersături sau modificări și fără a lăsa spații neutilizate.

Operatorul economic răspunde de integritatea registrului și completarea zilnică a acestuia de către personalul care desfășoară activitate în unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor.

Operatorul economic notifică organului fiscal competent de administrare constituirea registrului de bani personali, precizând data deschiderii acestuia și numărul de pagini, conform numerotării acestora, în termen de 5 zile lucrătoare de la data publicării prezentului ordin.

Organul fiscal înregistrează într-o evidență proprie, ținută la nivelul fiecărui contribuabil, registrele de bani personali notificate ca fiind constituite.

Registrul se păstrează la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor în vederea prezentării acestuia organelor de control.

Un operator economic poate utiliza un singur registru pentru fiecare unitate de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor.

Vezi Model Registru bani personali_mai 2015

sursa: Ministerul Finanţelor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax