Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Regulamentul pentru PARCAREA cu PLATĂ din centrul oraşului Alba Iulia: Prefectura cere modificări, după ce locatarii au reclamat taxa prea mare

Publicat

parcare vladimirescu goala Nemulţumirile locatarilor din zona Tudor Vladimirescu din Alba Iulia, privind parcarea cu plată pusă în funcţiune acum o lună şi taxa de 100 de lei pe lună plus TVA, care au ajuns şi în atenţia Instituţiei Prefectului, se întorc către Consiliul Local. Printr-o adresă ce va fi discutată în şedinţa CL din 22 octombrie, Prefectura cere reanalizarea şi modificarea hotărârii prin care a fost aprobat regulamentul parcării cu plată.

Prefectura transmite că regulamentul nu stabileşte modalitatea de ajustare a tarifelor, modul de întreţinere şi expoatare şi constată că nu se face referire la modalitatea de stabilire şi modificare a tarifelor pentru parcarea cu plată cu bariere din zona centrală, motiv pentru care cere fundamentarea acestuia.

De asemenea, Instituţia Prefectului, care verifică legalitatea actelor aprobate în CL, cere procesul verbal de şedinţă, situaţia parcărilor şi contractelor pentru locurile de parcare aferente blocului O2A, modalitatea de încetare a contractelor anterioare, situaţie comparativă cu alte localităţi.

„Faţă de cele expuse, vă adresăm rugămintea ca, în prima şedinţă a CL de la primirea prezentei să procedaţi la reanalizarea HCL 282/2015 şi, pe cale de consecinţă, să o modificaţi”, se arată în adresa semnată de prefectul Gheorghe Feneşer , ce va intra în atenţia Consiliului Local în şedinţa din 22 octombrie.

Preciză, că într-o adresă înregistrată în 14 septembrie la Prefectură, Asociaţia de Proprietari nr. 50 din Alba Iulia, ca urmare a plângerilor şi sesizărilor locatarilor blocului O2A (zona BCR), a cerut control de legalitate a regulamentului de parcare din zona Tudor Vladimirescu. Locatarii au transmis că se încalcă Constituţia şi se consideră discriminaţi faţă de alţi cetăţeni din oraş. Au reclamat taxa stabilită de 100 de lei pe lună plus TVA pentru un loc de parcare în spaţiul modernizat, faţă de 100 de lei pe an, cât plătesc alţi locatari, din alte zone.

Regulamentul contestat a fost aprobat în 8 septembrie de CL şi pus în aplicare din 14 septembrie. Amendamentul aprobat cu această ocazie prevede tariful de 100 de lei plus TVA pe lună pe care ar trebui să-l achite locatarii pentru unul din cele 18 locuri de parcare publice de reşedinţă cu abonament.  În adresa asociaţiei de proprietari se menţionează că iniţial proiectul de regulament prevedea stabilirea preţului la acelaşi cuantum ca şi restul parcărilor cu plată din oraş (100 lei pe an plus TVA).

„Locatarii blocului O2 A Alba Iulia, str. Henri Coandă sunt obligaţi să achite de 12 ori mai mult dacă vor loc de parcare în parcarea amenajată în zona centrală – Tudor Vladimirescu”, se arată în adresă.

Mai mult, susţin că cele 18 locuri de parcare au fost destinate prin regulament locatarilor blocului O2A şi nu altora sai unor angajaţi ai instituţiilor din apropiere. De asemenea, până  la începerea lucrărilor de amenajare la noul spaţiu, locatarii blocului amintit aveau acces la aproximativ 20 de locuri în faţa imobilului, fiind trasate marcaje pentru delimitare şi cu tarif de 100 de lei plus TVA pe an.

„Dacă preţul rîmâne 100 de lei plus TVA pe lună, nimeni nu îşi va permite achitarea anuală a 1488 lei cu TVA pentru un autoturism, mai ales că sunt familii care doresc să beneficieze de două locuri de parcare. Astfel, preţul ar fi de 3000 de lei pentru un an, faţă de 250 de lei pentru alţi cetăţeni (familii) posesori de două autoturisme. UAT Alba Iulia nu va încasa nimic de la rezidenţi, care se vor vedea nevoiţi să-şi parcheze maşinile la mare distanţă, creându-se astfel un total disconfort. (…). Raţionamentul consilierilor prezenţi în şedinţa extraordinară din 8 septembrie când s-a adoptat hotărârea de aprobare a regulamentului nu a luat în seamă că locatarii din O2A nu au unde parca în spatele blocului. (…) Această parcare (cea modernizată – n.r.) n este acoperită ori încălzită pentru a oferi condiţii speciale (…) şi pentru a se justifica un preţ exorbitant”, se mai arată în adresa asociaţiei de proprietari, care cere tarif similar cu cel pe care-l plătesc locatarii din celelalte zone ale oraşului.

Citeşte şi REGULAMENTUL de parcare cu plată în centrul oraşului Alba Iulia, APROBAT. Locatarii din zonă plătesc abonament 100 de lei pe lună. TARIFE

Vă reamintim că în 14 septembrie autoritățile au pus în funcțiune sistemul cu plată în parcarea situată pe strada Tudor Vladimirescu. Încă din prima zi, şoferii nu se prea înghesuiau să folosească noul spaţiu modernizat, iar majoritatea locurilor erau goale. Situaţia a continuat de atunci, în aceeaşi manieră.

În loc să dea bani pe parcarea „din faţă”, şoferii îşi lasă maşinile în spaţiul din spatele blocurilor, şi aşa aglomerat.

Vezi şi ŞTIREA TA pe ALBA24: Parcare modernă, cu plată şi… goală, în centrul Alba Iuliei, la o lună de la inaugurare. Aglomeraţie de maşini în spatele blocurilor

Citeşte şi FOTO: ACCES cu PLATĂ în parcarea din centrul orașului Alba Iulia. Semafoarele din sensul giratoriu, funcţionale

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. lucas

    vineri, 16.10.2015 at 20:25

    Bine ca s.a trezit prefectul intr.un tarziu,ca daca se sta dupa mortul ala de primar,se transforma zona in camp de lupta.

  2. Mihai

    sâmbătă, 17.10.2015 at 15:48

    Pe dincolo cum se plătește parcare???in Romania când vrea sa se facă ceva bine vin niște dobitoci și strica totul….nu ai bani de parcare las care are altul….ne-am obișnuit sa furam și sa luam totul gratis!

  3. DanDanA

    marți, 20.10.2015 at 12:35

    Voi face si eu o petitie dupa mintea locatarilor din O2A daca se schimba tariful. Dom’le nu se poate ca acesti indivizi sa primeasca parcare pazita si salubra pt. 100 de lei pe an! Ce, eu-s mai fraier ca tot pt. 100 de lei pe an sa-mi port de grija masinii si sa umblu cu sapaliga pe buruieni? Nu dom’le, pretind ca fiecare parcare sa fie dotata cu paznic, bariera si sisteme de supraveghere iar curatenia sa fie pe cheltuiala orasului. Pai da cum, nu se poate ca doar O2Aul sa fie un bloc de rasfatati. Pretind rasfat la randul meu!

    Acum, lasand gluma la o parte, eu prefer ca acea parcare sa fie goala, chiar daca nu e pe placul locatarilor. Cand am treaba in zona, am parcare libera asigurata si platesc pretul cerut.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax