Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reguli noi pentru protecția victimelor violenței în familie. Legea care obligă agresorul să se prezinte periodic la secția de poliție, promulgată

Publicat

violentaReguli noi în privinţa legii violenţei în familie. Legea care obligă agresorul să se prezinte periodic, la un interval de timp stabilit de instanță, la secția de poliție competentă cu supravegherea respectării ordinului de protecție, a fost promulgată, luni, de președintele Klaus Iohannis. Proiectul prevede reguli noi pentru protecția victimelor violenței în familie, inclusiv obligarea agresorului de a da informatii organului de poliţie cu privire la noua sa locuinţă. 

Legea care completează art. 23 din Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie vizează stabilirea unor norme prin care se acordă posibilitatea instanței de a dispune măsuri de control și prevenire a încălcării ordinului de restricție.

Astfel, agresorul este obligat să se prezinte periodic, la un interval de timp stabilit de instanţă, potrivit împrejurărilor, la secţia de poliţie competentă cu supravegherea respectării ordinului de protecţie.

De asemenea, prin actul normativ s-a introdus obligarea agresorului de a da informatii organului de poliţie cu privire la noua locuinţă, în situaţia în care prin ordinul de restricţie s-a dispus evacuarea lui din locuinţa familiei.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax