Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Reguli pentru terasele din Alba Iulia: Pe B-dul Transilvaniei, fără TV şi muzică. Învoire de la primar pentru vizionarea meciurilor în Şanţuri

Publicat

Proprietarii teraselor sezoniere de pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia nu vor mai avea voie să folosească mijloacele audio-video, în timp ce aceia care deţin terase în zona interioară a Cetăţii vor putea aprinde televizorul doar cu acceptul prealabil al primarului, în zilele cu evenimente deosebite sau meciuri de fotbal. Acestea sunt câteva dintre prevederile noului regulament de funcţionare al teraselor din Alba Iulia, aprobat marţi de consilierii locali. Noile reglementări au stârnit deja nemulţumirile proprietarilor, care se tem că activitatea lor va fi puternic afectată.

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au aprobat în şedinţa de marţi regulamentul de funcţionare al teraselor sezoniere din Alba Iulia, dar şi regulamentul privind desfăşurarea activităţilor comerciale de tip comerţ stradal în Cetatea Alba Carolina. Cel de-al doilea regulament înglobează şi modalitatea de amenajare a teraselor sezoniere din Şanturile Cetăţii, aşa că în conţinutul acestuia sunt prevăzute şi interdicţii pentru viitorii proprietari.

Între acestea se numără şi câteva care cu siguranţă vor stârni nemulţumirile comercianţilor, precum interzicerea amplasării de televizoare sau alte mijloace audio-video. Primele reacţii din partea proprietarilor de terase au fost manifestate în şedinţa de marţi, când aceştia au atras atenţia că îşi vor pierde clienţii şi că activitatea lor va avea de suferit dacă, spre exemplu, nu vor mai avea voie să vizioneze meciurile de fotbal.

La solicitarea comercianţilor, consilierii locali au acceptat ca, pe terasele din interiorul Cetăţii, să permită totuşi folosirea mijloacelor audio, deci a muzicii, dar au interzis însă folosirea televizorului. Primarul Mircea Hava a fost cel care a găsit soluţia de mijloc: proprietarii de terase vor putea porni televizoarele doar cu formularea unei cereri prealabile adresate Primăriei şi doar în zilele cu evenimente deosebite sau meciuri de fotbal.

Dacă pe terasele din Şanţuri, clienţii vor putea asculta muzică şi chiar viziona meciurile de la televizor (în ocazii speciale), pe terasele de pe Bulevardul Transilvaniei folosirea mijloacelor audio-video este strict interzisă. Această reglementare a fost primită ca un trăsnet de proprietarii din zonă, dar, cum se spune, „ce e zis e zis”.

Acestea fiind spuse, cele două regulamente au primit aprobarea consilierilor locali, cu câteva amendamente:

Pe terasele din interiorul Cetăţii:

– este permisă muzica

– pentru folosirea televizorului este nevoie de acceptul Primăriei

– orarul de funcţionare al teraselor nu a fost stabilit exact, dar va rămâne la dispoziţia primarului

– vor fi stabilite patru locaţii pentru artizani

– umbrelele teraselor vor avea culoarea albă.

Pentru terasele de pe Bulevardul Transilvaniei:

– vor fi prevăzute de mochetă de culoare verde

– orarul va fi stabilit prin dispoziţie a primarului

– este interzisă amplasarea de mijloace audio-video

Din dispoziţiile noului regulament, perioada de funcţionare a teraselor sezoniere este 1 aprilie – 31 octombrie 2013.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

9 Comentarii

9 Comentarii

  1. omul

    marți, 26.03.2013 at 18:24

    trist 🙂

  2. alex

    marți, 26.03.2013 at 18:47

    miroase a comunism… cine e adunatura aia de consilieri locali ? sa aiba parte de atatea mijloace audio-video cate vor fi si pe bulevard !!!

  3. Dorina Borcau

    marți, 26.03.2013 at 23:02

    Mi se pare corect! Au suportat destula galagie locuitorii de pe Transilvaniei!

  4. Ceasca

    miercuri, 27.03.2013 at 10:20

    Astia-s chiar prosti ! Ce dracu’ sa faci pe terasa fara un tv sau putina muzica ? Puteau sa limiteze decibelii de exemplu. Eu propun sa ne razbunam. Sa ne imbatam si sa cantam noi pe terase. Asa o fi mai bine ? De fapt e evident ca vor sa scape de ele de pe bulevard si sa le mute in santuri ca sa „populeze” Cetatea.

  5. el cel chel

    miercuri, 27.03.2013 at 10:25

    Normal

    In cetate beneficiaza de terase toti vasalii primarului ( M*** , E**** si cativa care au reusit sa concesioneze spatii acolo si cand spun „au reusit” stiti la ce ma refer. Cand pe bulevard soarta . Cata lume merge sa vada un meci in santuri??? Ma obligi…..:))? Cu cine ne comparam noi? Abia apuc sa-l vad pe primar masurand din nou terase pe bulevard ca doar unde papa primaria ???( la E***) cine e prietena cu primaru???(M***:))))))) Chiar suntem asa orbi in orsul asta si nu vedem realitatea? Ca daca nu ai relatii la Hava nu existi. Asta e minunatul nostru oras. Sa investim in panze albe ca in 2 lni sunt gri si inestetice , sa facem orice vor altii. Dar locuitorii acestui oras ce vor? Vor sa nu li se impuna aberatii .

  6. el cel chel

    miercuri, 27.03.2013 at 10:31

    Doamna Dorina

    Galagie este si fara terase , aici de de vina autoritatea locala unde se duc banii nostrii , care in loc sa puna „Politia Locala” sa curete orsul de cersetori si persoane care deranjaza linistea publica mai bine ii pune sa masoare terase cu ruleta . e full orasul de cersetori si nesimtiti!!!!!!

  7. nico

    miercuri, 27.03.2013 at 14:31

    Nu se vorbeste decat despre terasele de pe Bd Transilvaniei ,dar despre cele din centru nimic?e plin de terase pe Str Iuliu Maniu si toate au plasme afara,si vara trecuta pana la orele 3-4 se statea la terasa cu plasma pornita la refuz,nu mai spun de zilele cu meciuri dar niciunul nu recunostea ca nu au inchis la ora 11.Nici politia nu trecea sau se faceau ca nu vad,nu aud..e o nebunie incepand din primavara pana toamna tarziu,la care se adauga nebunia de la discoteca Allegria,ce fac tinerii cand ies dimineata la 5 de la discoteca,nu vreti sa auziti sau sa vedeti,beti morti,mai vine si salvarea dupa cate unul sau una cazuti in coma alcoolica..unde e linistea din centrul orasului?

  8. HH

    miercuri, 27.03.2013 at 21:27

    SA SE SI RESPECTE ACEST REGULAMENT, SA NU FIE DOAR PENTRU FRAIERI !

  9. Pingback: CL Alba Iulia a aprobat prelungirea regulamentului vechi de funcţionare a teraselor sezoniere în Şanţurile Cetăţii | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax