Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Remedii pentru cei care au consumat prea mult alcool de Revelion. Cum poţi scăpa de mahmureală

Publicat

sarbatoare chef pahare

sarbatoare chef pahare După petrecerea de Anul Nou, recuperarea organismului poate fi grea, în condiţiile în care s-a exagerat consumul de alcool. Pentru a scăpa de efectele adverse ale băuturii trebuie să consumați cât mai multe lichide, fructe și pâine prăjită.

Vezi MESAJE DE ANUL NOU 2018: SUTE de URĂRI de ANUL NOU pentru cei dragi. SMS cu FELICITĂRI pentru 2018. MESAJE frumoase de REVELION

Vă prezentăm câteva soluții utile pe care să le puneți în aplicare dacă ați consumat mai mult alcool în seara de revelion:

Odihnă şi pauză alimentară. Acesta este primul sfat demn de urmat când te confrunţi cu mahmureala. Este indicat ca un consum excesiv de alcool să fie urmat de 8 ore de somn. De asemenea, sunt recomande fructele şi ceaiurile hepatobiliare (sunătoare, păpădie) sau sucurile de fructe, care vor ajuta ficatul să îşi revină, potrivit eva.ro.

Consumă cât mai multe lichide. Hidratarea joacă un rol important în alungarea stării de mahmureală.

Evită alimentele grele. Carnea grasă, ouăle, brânza grasă nu sunt alimente recomandate după o noapte în care ai făcut excese de alcool.

Îndulceşte-te cu miere. Poţi ameliora simptomele mahmurelii consumând o bucăţică de pâine sau biscuiţi cu miere sau oricare alt produs bogat în fructoză. Asta pentru că fructoza ajută organismul să proceseze alcoolul mai repede. Fructoza mai poate fi găsită în cantităţi mari în mere, cireşe, struguri şi tomate.

Potasiu pentru senzaţia de greaţă. Îl poţi găsi în banane. Consumă-le şi vei scăpa de greaţă.

Pâinea prăjită alungă oboseala. Pâinea prăjită bine ajută la filtrarea impurptăţilor din stomac. De asemenea, restabileşte nivelul glicemiei din sânge care este tulburat de consumul excesiv de alcool, favorizând senzaţia de oboseală pe care o resimţi după o noapte de beţie.

Citrice din plin. Vitamina C din citrice îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi ajută la curăţarea organismului de alcool. Pentru a scăpa de greaţă poţi opta şi pentru o jumătate de cană de zeamă de varză murată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax