Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reprezentanta CE, Angela Filote în vizită la Clinica de Urologie din Alba Iulia. Demonstraţie cu un aparat de litotriție corprorală

Publicat

Miercuri, șefa Reprezentanței Comisiei Europene la București, Angela Filote, a fost în vizită la Clinica de Urologie, Asistență Medico Chirurgicală din Alba Iulia. În cadrul vizitei, Alina Covaciu, medic primar neurolog la Clinica de Urologie a prezentat unitatea medicală și a arătat cum au fost investiți banii din fondurile europene.

În cadrul vizitei de miercuri, de la Clinica de Urologie reprezentanta Comisiei Europene a avut ocazia să vadă în ce mod au fost investiți banii care au fost obținut pe fonduri europene.

Clinica de Urologie funcționează de doi ani și până în acest moment au fost tratați un număr de 8.900 de pacienți. Aici, nu au fost tratați doar pacienți din Alba, ci și din Hunedoara și Cluj. Clinica dispune de un aparat de litotriție corprorală, iar cu ajutorul lui se sparg pietrele de la rinichi, fără a fi necesră intervenția chirurgicală. Aparatul a fost adus din Germania și a costat 200.000 euro.

În urma intervenției, pacientul poate elimina pietrele sub formă de nisip și fără durere. Cel mai important este că pacientul nu trebuie să rămână internat, astfel că după două ore de la intervenție, acesta poate pleca acasă.

Șefa Reprezentanței Comisiei Europene de la București a plecat cu o impresie foarte bună despre Clinica de Urologie din Alba Iulia: ”Este prima vizită la un proiect finanțat din fonduri europene de la Alba Iulia și sunt plăcut surprinsă de ce am văzut aici. Cu bani relativ puțini, s-au făcut lucruri mărețe și mă bucur”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax