Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Proxeneţi din Alba, audiaţi la Judecătoria Alba Iulia. Tinerele racolate ajungeau să se prostitueze în Austria

Publicat

Judecătoria Alba Iulia a avut pe rol, luni, dosarul a trei persoane din judeţul Alba, acuzate de proxenetism în formă continuată. Liviu Naghi Berki, Mihael Haiduc şi Diana Corina Alb fac parte dintr-o reţea infracţională de proxeneţi care activau pe teritorul României şi Austriei şi care racolau tinere în vederea practicării prostituţiei în bordelurile din Viena. Persoanele implicate au fost audiate, iar următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 18 aprilie.

Membrii grupării infracţionale sunt acuzaţi că, în perioada 2008-2009, au încercat să recruteze mai multe tinere, cu scopul practicării prostituţiei. Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Naghi Berki era cel care se ocupa de racolarea fetelor, pe care le prezenta unor persoane cu care acestea urmau să întreţină relaţii sexuale.

În iunie 2009, inculpatul a cunoscut-o pe minora L. A. B,, căreia i-a promis că îi va asigura protecţia şi sume considerabile de bani, dacă va accepta să lucreze în bordelurile din Austria. Deşi, iniţial, tânăra a acceptat propunerea bărbatului, ulterior a intenţionat să renunţe. A refuzat să meargă cu Berki în Viena, dar acesta a asigurat-o că nu va fi nevoită să stea acolo mai mult de o zi şi că el va fi cel care o va ajuta să se întoarcă înapoi. Tot în luna iulie, L. B. s-a întâlnit cu Liviu Berki (în faţa magazinului Unirea din Alba Iulia), care i-a făcut cunoştinţă cu Mihael Haiduc. Acesta din urmă a fost cel cu care tânăra a trecut graniţa, pentru a se deplasa în Austria.

Tot în rechizitoriul întocmit de procurori se arată că Mihael Haiduc, domiciliat în Sântimbru era ajutat în activităţile infracţionale de către Diana Corina Alb, cu care acesta trăia în concubinaj. Diana Alb practica la rândul ei prostituţia, iniţial în Spania, iar mai apoi în bordelurile din Austria. Aceasta era persoana responsabilă de supravegherea tinerelor, în perioada în care Mihael Haiduc se afla în România, pentru a recruta fete.
În luna iunie 2009, Haiduc a plecat cu L. A. B., la Viena. Din declaraţiile fetei, consemnate în rechizitoriul procurorilor, se arată că, după ce au trecut graniţa, Haiduc a început să îi povestească tinerei că se ocupa cu astfel de activităţi de 12 ani şi a atenţionat-o că, dacă va încerca să scape, se poate aştepta la ce e mai rău.

Alături de L. A. B., o altă tânără din Alba, Ana Susana Radu a căzut victimă propunerilor lui Mihael Haiduc. Aceasta a fost racolată în septembrie 2009, cu scopul de a practica prostituţia în Austria. Potrivit rechizitoriului, alte 6 tinere cu vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani au prestat servicii în bordelurile din Viena.

Tarifele percepute de fete variau între 50 de euro (pentru 15 minute), 80 de euro (jumătate de oră) şi 130 de euro (o oră). Tinerele erau informate că orice alt „serviciu” era taxat cu sume între 20 şi până la 500 de euro.

Atât Liviu Naghi Berki, cât şi Mihael Haiduc nu sunt sunt străini de lumea infracţională. Mihael Haiduc a fost condamnat, în aprilie 2009, la o pedeapsă de 3 ani şi 5 luni de închisoare pentru furt calificat, dar a fost eliberat 2 luni mai târziu, pentru bună purtare. În cazierul lui Liviu Berki se arată că acesta a fost internat în anul 1988, când era încă minor, în Institutul medical educaţional, la secţia de neuropsihiatrie infantilă. Acesta a mai fost condamnat, în alte dosare, la câte 5 ani de închisoare, pentru furt calificat, respectiv privare de libertate.

În prezent, ambii se află în arest preventiv. Diana Corina Alb este judecată în stare de libertate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax