Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reţea de trafic de droguri, destructurată cu sprijnul poliţiştilor BCCO Alba Iulia. PERCHEZIŢII DIICOT în trei judeţe. Canabis şi cocaină, aduse din Spania

Publicat

perchezitii

droguri cannabis diicotPolițiștii de combatere a criminalității organizate din Brașov, Alba, Covasna, Sibiu şi Bacău și cei de la Direcția Operațiuni Speciale – IGPR, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au destructurat o reţea infracțională specializată  în trafic de droguri de risc și de mare risc.

Au fost ridicate 5 kilograme de cannabis şi 19 grame de cocaină, precum și 63.000 de lei, 1.300 de euro şi un autoturism, față de patru persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar, iar alte cinci au fost arestate preventive, transmite IGPR.

În 30 noiembrie, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT –Serviciul Teritorial Braşov, au surprins în flagrant delict doi braşoveni, în timp ce efectuau o tranzacţie de droguri.

Din cercetări a reieșit că aceştia ar avea legătură cu membrii unei grupări infracționale, care ar fi introdus în țară 11 kilograme de cannabis şi rezină de cannabis, din Spania, prin intemediul unei firme de coletărie pe ruta Spania-România, drogurile fiind ulterior comercializate în judeţele Sibiu, Braşov şi Bacău.

În aceeași zi, au fost efectuate 27 de percheziţii domiciliare, în judeţele Braşov, Sibiu şi Bacău, la adresele membrilor grupării.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate aproximativ 5 kilograme de cannabis şi 19 grame de cocaină, precum și 63.000 de lei, 1.300 de euro şi un autoturism de lux.

La activități au participat polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Braşov, Covasna, Alba, Sibiu şi Bacău, precum şi din cadrul IPJ Braşov, luptători din cadrul Serviciilor pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Braşov şi IPJ Sibiu, precum și jandarmi.

În urma administrării probatoriului, cinci barbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 38 de ani –  Lucian Nistor, Daniel-Viorel Ilie,  Raul-Andrei Dumbravă,  Dumitru Hila şi Emanuel Ilie – au fost reţinuţi pentru 24 de ore, ulterior fiind arestaţi preventiv, iar faţă de alţi patru s-a dispus măsura controlului judiciar, potrivit DIICOT.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax