Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Reţea de traficanţi de etnobotanice, trimisă în judecată la Tribunalul Alba, de DIICOT. Inculpaţii ar fi vândut droguri şi în şcoli

Publicat

etnobotaniceUn grup de persoane acuzate de trafic de etnobotanice şi vânzare de substanţe psihoactive în trei judeţe au fost trimise în judecată la Tribunalul Alba, de procurori DIICOT Alba Iulia. Acestea ar fi vândut etnobotanice şi în şcoli, unii dintre consumatori ajungând la spital în stare gravă.

În acest dosar au fost trimişi în judecată Matei Alexandru Ovidiu, Almăşan Iuliu Gavril, Roşu Alexandru Dumitru, Dura George Virgil Alin, Baciu Alin Daniel, Candrea Sebastian, Gâlea Horia Ionuţ şi Tuhuţ Narcis Evius, după ce gruparea a fost destructurată în martie 2016, de DIICOT.

Atunci poliţişti BCCO au efectuat 19 percheziţii la domicilii ale inculpaţilor din Alba, Cluj şi Hunedoara. Acuzaţiile erau de constituire grup infracţional, trafic de droguri şi operaţiuni ilegale cu substanţe cu efecte psihoactive.

Potrivit anchetatorilor, grupul opera în perioada 2015-2016 în Alba Iulia, în scopul deţinerii şi vânzării de droguri de risc, precum şi pe linia efectuării de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive. Aceştia procurau din Spania materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le prepararau, în mod artizanal, într-un laborator improvizat. În urma percheziţiilor, au fost ridicate 2 kilograme de substanţe folosite pentru obţinerea produselor finite şi care urma să fie comercializată consumatorilor de pe raza judeţelelor Alba, Cluj şi Hunedoara. În laboratorul improvizat ar fi obţinut astfel substanţe cu efecte psihoactive, pe care le-ar fi pulverizat pe plante uscate şi mărunţite şi pe care le-ar fi porţionat în plicuri cu o greutate medie de un gram. Mulţi dintre tinerii consumatori au ajuns la spital şi au avut nevoie de tratament după ce au consumat din substanţele vândute de membrii grupării.

Patru dintre inculpaţi au reunoscut faptele şi au fost judecaţi în procedură simplificată, fiind condamnaţi în februarie şi martie 2017 la închisoare cu suspendare. Miga Marius Cristian a fost condamnat în 20 februarie 2017 la 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. De la acesta, instanţa a mai dispus confiscarea sumei de 13.000 lei, bani obţinuţi din vânzarea substanţelor interzise (260 plicuri x 50 lei/plicul). În 6 martie 2017 au fost pronunţate pedepse pentru alţi doi inculpaţi: Pop Mihai Simion a primit 1 an de închisoare cu suspendare, iar Motrici Ciprian Vasile a primit 2 ani cu suspendare, pentru aceeaşi infarcţiune. Instanţa a confiscat de la aceştia sumele de 75 lei, respectiv 600 de lei, bani rezultaţi tot din vânzarea etnobotanicelor.

Reţeaua de traficanţi de etnobotanice era formată din 11 membri. Unul dintre aceştia, Călin Opriţa, de 30 de ani, a decedat subit în octombrie 2016, în urma unui infarct.

VEZI: Dosarul traficanţilor de droguri din Alba şi Cluj: 10 membri ai grupării infracționale, ARESTAȚI PREVENTIV

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax