Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reţeta inedită a unui chef albaiulian, pentru ciorba de burtă. Veţi avea nevoie de o furculiţă şi un cuţit ca să o mâncaţi

Publicat

imageResize Dacă până acum aţi mâncat ciorba de burtă cu lingura, după ce veţi pregăti reţeta chef-ului Cosmin Toma din Alba Iulia o să aveţi nevoie de o furculiţă şi un cuţit. Ciorba de burtă în formă de piramidă, care se mănâncă nu cu lingura, ci cu furculița și cuțitul, reprezintă un preparat culinar inedit creat de albaiulianul Cosmin Toma, un chef căruia îi place nu doar să creeze diverse rețete, ci și să realizeze un altfel de mod de servire a mâncării.

Cunoscut ca un chef care a reinterpretat, de exemplu, clasicul preparat culinar atât de apreciat de români, sarmaua, creând „sarmale întoarse”, cu foaia din carne și umplutura din varză sau și-a folosit imaginația servind un aperitiv în ghiveci de flori, Cosmin Toma a recurs la creativitate și în ceea ce privește rețeta unei ciorbe de burtă și a modului în care este servită.

Ingredientele necesare sunt oase de vită, burtă de vită, morcovi, ceapă, țelină, iaurt sau smântână, usturoi, gogoșari în oțet, ouă, oțet sau suc de lămâie, piper boabe, foi de dafin și sare.

„Oasele de vită se pun la fiert împreună cu burta de vită circa șapte ore. Dacă burta a fiert mai repede, se scoate afară. Adăugăm legumele la fiert, împreună cu foile de dafin, piperul boabe, sarea și usturoiul pisat. Burta, după fierbere, se taie bucăți mici. După ce au fiert și legumele, zeama se strecoară. Iaurtul sau smântâna se amestecă cu gălbenușurile de ouă și se toarnă treptat peste zeamă, amestecând continuu. Se potrivește cu oțet sau zeama de lămâie. Gogoșarii murați se taie fâșii mici, adăugăm puțină ciorbă dreasă, ‘blendărim’ și punem puțină gelatină care, în prealabil, este înmuiată în puțină apă. Punem în forme, aici facem vârful piramidei, și se dă la frigider pentru circa o oră. Burta fiartă și tăiată se amestecă cu ciorba dreasă, pe care o dăm apoi prin blender, și adăugăm puțină gelatină. Scoatem formele de la frigider și completăm până obținem forma de piramidă. Ținem la frigider pentru încă trei ore, după care o scoatem din forme. Servim cu ardei iute sau suc de lămâie”, a declarat chef Cosmin Toma.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax