Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Oferte turistice valabile, în contextul revoluţiei din capitala Tunisiei

Publicat

În condiţiile conflictelor armate de pe teritoriul Tunisiei, dar şi a recomandărilor privind părăsirea de către turişti a zonei amintite, ofertele turistice rămân valabile. Câţiva cetăţeni străini, prinşi în vâltoarea evenimentelor – schimburi de focuri între partizanii fostului dictator tunisian, Zane El Abidine Ben Ali şi forţele de ordine – au fost arestaţi şi bătuţi, zilele acestea, fiind suspectaţi că sunt terorişti străini.

Schimbarea de regim din Tunisia a “zăpăcit” micul stat situat în Africa de Nord, de-a lungul munţilor Atlas. Totuşi, vâltoarea schimbării regimului îi interesează prea puţin pe cei pentru care turismul este o afacere.

Mai multe agenţii de turism din Alba îşi păstrează pachetele turistice cu destinaţia Tunisia, însă nu s-a înghesut nimeni să le cumpere. “Avem pachete turistice pentru Tunisia, dar în prezent nu

foto: gawker.com

s-a înscris nimeni, mai ales că este şi o perioadă tulbure acum, în Tunis. Lumea de la noi nici nu prea merge în extrasezon, cei mai mulţi turişti preferă Tunisia pentru mare, plajă şi soare, în perioada verii. În prezent, nu avem semnale de la hotelierii tunisieni că ar exista probleme în localităţile turistice şi cred că incidentele sunt izolate, în capitală”, ne-a spus reprezentantul unei agenţii de turism albaiuliene. Acesta a asemănat evenimentele din Tunisia cu cele din Grecia, de anul trecut, proteste care au afectat Capitala, dar nu s-au simţit deloc pe insula Creta.

Reamintim că, vineri, preşedintele tunisian Zane El Abidine Ben Ali a fost alungat din ţară, după 23 de ani la putere, de protestele alimentate de situaţia economică dificilă, de lipsa drepturilor civile, dar şi de publicarea, de către WikiLeaks, a unor telegrame diplomatice americane în care era descrisă corupţia familiei liderului.

Ministerul român de Externe ne recomandă să evităm călătoriile în Tunisia. Cei care se află în această ţară sunt sfătuiţi să contacteze ambasada, să evite locurile aglomerate şi deplasările după ora 18.00 sau în grupuri mai mari de trei persoane.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax