Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE DEFINITIVAT 2017: Peste 40% dintre candidaţii din Alba nu au trecut de proba scrisă. NOTELE după examen

Publicat

examenPeste 40% dintre candidaţii care au susţinut proba scrisă la concursul de Definitivat 2017 nu au promovat examenul, după proba scrisă. Pot fi depuse contestaţii până miercuri inclusiv, iar rezultatele finale vor fi cunoscute în 30 aprilie.

Potrivit datelor comunicate de inspectorul şcolar general adjunct IŞJ Alba, Monalisa Borza, dintre cei 64 de candidaţi, 38 au fost admişi (57,5%), iar 26 nu au trecut de proba scrisă.

Candidaţii au susţinut joi proba scrisă, la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia.

AICI, rezultatele candidaţilor din Alba, după nume.

AICI, rezultatele candidaţilor din Alba, după disciplina de examen.

Reamintim că unul dintre candidaţi a fost eliminat din sală, pentru tentativă de fraudă. I-a sunat telefonul în timpul probei scrise.

Majoritatea celor care au susţinut examenul de definitivat au dat proba scrisă pentru specialitatea învăţământul primar.

Rezultatele vor fi cunoscute în 25 aprilie, iar eventualele contestaţii se pot depune până în 26 aprilie inclusiv, la centrul de examen. Rezultatele finale vor fi afişate în 30 aprilie.

Vezi şi DEFINITIVAT 2017, în ALBA: Un candidat, ELIMINAT din sala de examen. SUBIECTE şi BAREME

Reamintim că din acest an au avut acces la înscrieri şi candidaţii care nu au reuşit să promoveze acest examen de trei ori, dar şi cei care au depăşit perioada de 7 ani de la obţinerea licenţei. Condiţia a fost să aibă un stagiu de un an de practică.

Susţinerea probei scrise a fost precedată de o etapă eliminatorie care constă în două inspecții de specialitate la clasă și, în plus față de sesiunile anterioare, din evaluarea portofoliului profesional personal.

La proba scrisp, pe lângă condițiile privind vechimea efectivă de predare și calificativul “Bine” sau “Foarte bine” – condiții care se mențin din sesiunile anterioare – candidaţii au trebuit să îndeplinească şi criteriul mediei. Mai exact, media aritmetică a notelor finale la inspecţii şi portofoliu să fie minimum 8, dar nu mai puţin de 7 la fiecare dintre probele respective.

AICI, rezultatele după inspecţiile la clasă.

AICI, rezultatele după analiza portofoliilor profesionale.

Nota minimă de promovare a întregului examen a rămas 8 (opt), dar, spre deosebire de sesiunile anterioare, în care nota la examen era rezultatul obţinut la proba scrisă, în sesiunea 2017 nota este calculată pe baza unei formule ce include notele de la inspecţiile de specialitate, nota acordată pentru portofoliul profesional personal şi nota la proba scrisă.

Nota minimă de promovare a examenului este 8. ND (nota de examen) = (NI1+NI2+NP+7NS)/10, unde ND reprezintă nota la examen, NI1 este nota inspecţiei de specialitate 1, NI2 este nota inspecţiei de specialitate 2, NP este nota acordată pentru portofoliul profesional personal, iar NS este nota la proba scrisă.

O noutate esenţială este şi simplificarea probei scrise de la trei la două subiecte: un subiect centrat pe specialitatea candidatului (cu o pondere de 60%) iar celălalt subiect pe metodica predării specialității (cu o pondere de 30%), 10% din punctaj fiind acordat din oficiu. În acest nou context, lucrările scrise sunt evaluate de o comisie alcătuită din două cadre didactice din învățământul universitar sau preuniversitar, având specialitatea respectivă.

Portofoliul profesional evaluează nivelul de competenţă didactică, cu accent pe adaptarea pregătirii psihopedagogice la specificul clasei/grupei selectate. Portofoliul este alcătuit de fiecare candidat pe parcursul unui semestru, pentru una din clasele/ grupele din norma didactică la care îşi desfăşoară activitatea, cu respectarea precizărilor formulate în programa de pedagogie şi a elementelor de psihologie şcolară în vigoare, corespunzătoare funcţiei didactice ocupate.

Portofoliul profesional personal cuprinde curriculum-ul vitae, autoevaluarea portofoliului profesional şi o scrisoare de intenţie, având între 200 şi 400 de cuvinte, în care se prezintă motivaţia participării la examenul de definitivat, obiectivele şi aşteptările proprii în formarea personală ca profesor, autoevaluarea activităţii/experienţei câştigate pe parcursul semestrului, autoaprecierea portofoliului profesional şi propuneri de ameliorare. De asemenea, portofoliul profesional conţine un raport de progres şcolar, însoţit de următoarele documente-suport: planificări (anuale, semestriale şi pe unităţi de învăţare), minimum 10 proiecte didactice (pentru tipuri de lecţii diferite), instrumente de evaluare (un test predictiv, cu baremul aferent, rezultatele testării, măsuri), catalogul profesorului şi resursele didactice adaptate nivelului clasei/grupei.

Evaluarea portofoliului profesional personal s-a realizat de comisia care efectuează inspecția, conform grilei prevăzute în metodologie, în ziua în care a fost efectuată a doua inspecţie de specialitate. Portofoliul profesional personal este notat cu note între 1 şi 10. Nota acordată nu poate fi contestată.

Un alt element de noutate îl constituie eliminarea obligației de a prezenta copii legalizate ale actelor de studii. Astfel, dosarul de înscriere a inclus doar documente certificate „conform cu originalul” de conducerea unității de învățământ unde sunt încadrați candidaţii, inclusiv adeverința privind calificativul obținut pentru anul școlar precedent anului în care susțin proba scrisă.

AICI, integral, metodologia de examen.

CALENDAR DEFINITIVAT 2017

31 martie – 10 aprilie 2017: completarea dosarelor şi validarea datelor de înscriere existente în aplicaţia electronică

20 aprilie 2017: susţinerea probei scrise

25 aprilie 2017: afişarea rezultatelor

25-26 aprilie 2017: înregistrarea contestaţiilor şi transmiterea acestora la centrele de evaluare/ contestaţii

26-29 aprilie 2017: soluţionarea contestaţiilor

30 aprilie 2017: afişarea rezultatelor finale

2-22 mai 2017: transmiterea la Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a tabelelor nominale cu candidaţii admişi şi validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului educaţiei şi cercetării ştiinţifice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax