Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

REZULTATE Olimpiada naţională de Limba şi literatura română 2017, la Alba Iulia. Ce SUBIECTE au primit elevii de liceu

Publicat

educatie Cei 189 de participanţi la etapa naţională a Olimpiadei de Limba şi literatura română, secţiunea liceu, desfăşurată la Alba Iulia au aflat vineri primele rezultate după desfăşurarea probelor. Contestaţiile se depun tot vineri, până la ora 15.00, iar afişarea rezultatelor finale va fi la ora 20.00.

Potrivit regulamentului de organizare a Olimpiadei, rezultatele probelor, la toate etapele Olimpiadei, se apreciază cu punctaje cuprinse între 0 și 120.

Vezi Rezultate initiale clasa a IX-a

Vezi Rezultate initiale clasa a X-a

Vezi Rezultate initiale clasa a XI-a

Vezi Rezultate initiale clasa a XII-a

Sâmbătă, între orele 9.00 şi 11.00 va ava loc Festivitatea de premiere, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

SUBIECTELE la Olimpiada de Limba şi literatura română 2017 – liceu:

Subiecte IX

Barem IX

Subiect X

Barem X

Subiect XI

Barem XI

Subiect XII

Barem XII

La etapa naţională, elevii au susţinut miercuri Proba A (proba scrisă individuală), iar joi şi vineri, pe grupe, Proba B (proba orală individuală), din domeniul de studiu comunicare. Toate probele s-au desfăşurat la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Timpul de lucru a fost de trei ore pentru Proba A, respectiv 25 minute – Proba B (15 minute pregătirea răspunsului şi 10 minute susţinerea acestuia).

Punctajul final este calculat ca medie aritmetică a punctajelor obţinute la fiecare probă.

Vezi şi Olimpiada de Limba şi literatura română, etapa naţională 2017, la Alba Iulia. PROGRAM, REGULAMENT şi detalii despre probele pentru elevii de liceu

Programele pentru studiul limbii şi literaturii române abordează studiul integrat al textului literar, al limbii și al comunicării. Pregătirea elevilor pentru olimpiadă vizează competențele generale/specifice și conținuturile asociate acestora din programele şcolare din anii anteriori anului de studiu în care se află, precum şi conţinuturile pentru semestrul I al anului şcolar în curs, aprofundate şi extinse în limitele particularităţilor de vârstă ale elevilor.

Elevii olimpici din ţară au avut ocazia, la Alba Iulia, să descopere Cetatea Alba Carolina, să cunoască personalităţi locale şi să participe la activităţi artistice.

Miercuri, tinerii au participat la un flashmob: au cuprins Piața Cetății într-un imens tricolor – moment simbolic, în preajma Centenarului Marii Uniri.

sursa foto-video: Facebook (Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia)

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dorin Popescu

    vineri, 05.05.2017 at 11:44

    BLAT pe fata !!! Pe 27 aprilie ora 15.00 trebuia sa afisati rezultatele – conform programului inmanat participantilor. Dar la acea ora rezultatele erau deja afisate ( la 13.30 ) si chiar la 15.00 expira si perioada de contestatii. Ati afisat mai devreme – proba orala din ziua respectiva ati scurtat-o la jumatate ca timp fata de cea din ziua anterioara – la acelasi numar de elevi !!! Elevii care au venit pentru rezultate conform orarului stabilit de Dvs. nu aveau sansa sa faca contestatie !!! Va bateti joc de elevi, asa cum va bateti joc de tot sistemul de invatamant !!! MULTUMIM ORGANIZATORILOR: INCLUSIV DNEI DIRECTOR DIN MINISTER, DNEI PRORECTOR …. SI CELORLATI DIN COMITETUL DE ORGANIZARE !!! RUSINE !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax