Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ridichile, cel mai bun medicament de primăvară. Află care sunt beneficiile și ce boli țin la distanță

Publicat

ridichi2 Simpaticele ridichi, cu culoarea lor roşie, vie, au fost aduse din inima Asiei în urmă cu mii de ani. Cariera lor de medicament începe din Egiptul Antic, ele fiind administrate sclavilor ce lucrau la piramide pentru a le menţine sănătatea nealterată şi a le da putere de muncă.

Medicii greci şi romani au folosit-o pentru potolirea tusei, curăţarea organismului şi stimularea apetitului. Personalităţi mari ale medicinii antice, ca Dioscoride, Hipocrate, Teofrast, au inclus ridichea în tratatele lor. Apoi, în Evul Mediu, ridichile au fost leac de taină la curţile regale, pentru a combate otrăvurile. Un savant al Renaşterii menţionează că ridichile neutralizează otrăvurile, elimină tumorile maligne din viscere şi curăţă vezica de pietre.

În medicina noastră populară, ridichea era recomandată contra gălbinarei, a tusei şi a veninului (afecţiuni digestive care dau regurgitaţii amare), a urticariei. Gustul său iute şi acţiunea rapidă au făcut-o un medicament de prim ordin, scrie formula-as.ro.

Potrivit nutriţioniştilor, ar trebui să profităm la maximum de ridichile roşii care se găsesc pe tarabele din pieţe. „Ele aduc în organism un aport important de vitamine (B, C şi P), de minerale (iod, magneziu şi sulf) şi de rafanol, substanţă sulfurată cu efect puternic bactericid”, spune medicul Jean Valnet în cartea „Tratamentul bolilor prin legume, fructe şi cereale”, potrivit adevărul.ro. Iar datorită nutrienţilor din compoziţia ei, ridichea roşie are indicaţii în caz de:

  • Inapetenţă.
  • Scorbut (carenţa de vitamina C)
  • Rahitism
  • Demineralizare
  • Litiază biliară
  • Artrită
  • Reumatism
  • Afecţiuni pulmonare

Iată un mic îndrumar terapeutic pentru ridichile roşii:

Boli de plămâni

Se face o cură cu ridichi roşii, se mănâncă minimum 10 ridichi pe zi, în salată cu ceapă verde. Ridichile roşii au o acţiune antiinfecţioasă remarcabilă şi favorizează degajarea căilor respiratorii, prin expectoraţie. Eficienţa tratamentului creşte, dacă se adaugă şi frunzele de ridichi, care au efecte vitaminizante şi detoxifiante.

Colită de putrefacţie

Ridichea de lună este un antiseptic energic şi stimulează vezica biliară să secrete mai mult. Se mănâncă de două ori pe zi salată de ridichi tăiate mărunt şi amestecate cu puţin ulei şi oţet de mere. O cură durează minimum 10 zile.

Migrenă

Substanţele conţinute de ridiche calmează stările de excitaţie cerebrală şi au acţiune extrem de favorabilă asupra digestiei. Atunci când apar dureri de cap însoţite de vomă, regurgitaţii amare în gură, stare de inapetenţă şi greaţă, se consumă 2-3 ridichi crude pe stomacul gol. Efectul va apărea în maximum 20-25 de minute.

Boli de ficat, dispepsie, diskinezie biliară

Ridichile roşii sunt drenoare hepatice, stimulează secreţia de bilă şi ajută la eliminarea ei. Primăvara, toţi cei care suferă de ficat şi de bilă ar trebui să facă o cură cu ridichi roşii, consumate pe stomacul gol, înainte de masă, ca aperitiv.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax