Connect with us
Publicitate

AIUD

Atracţii turistice în Alba: Casele albe de la Rimetea şi Cetatea Colţeşti. Ce poți vizita acolo

Publicat

Rimetea

Localitatea Rimetea se află la 24 de kilometri de Aiud și la 7 kilometri de Buru, la poalele vârfului Piatra Secuiului. Este locul unde populatia, majoritatea maghiară, păstrează cel mai bine tradiţiile. Puțini ştiu că Rimetea a fost, pe vremuri, un renumit oraș, cu peste 2.000 de locuitori.

Astăzi, Rimetea este cunoscută pentru arhitectura caselor, ospitalitatea locuitorilor și frumuseţile naturale din zonă.

Pentru a ajunge în această localitate, dinspre Alba Iulia, se urmează drumul spre Aiud şi de acolo către Buru, pe Drumul Național 75, ce trece prin valea Aiudului.

Atracțiile turistice în Rimetea le reprezintă Cetatea de la Coltești, ce a mai rămas din renumitele mine ale localității și Piatra Secuiului, locul preferat al amatorilor de sport extrem cu parapanta. La muzeul din localitate se află obiecte specifice folosite în activitatea de minerit, alte obiective interesante fiind moara de apă, biserica fortificată sau cea mai veche casă a satului, construită în anul 1668, de pe Strada Nouă.

În anul 1870, în Rimetea s-au construit casele albe, caracteristice zonei miniere, bine întreținute şi astăzi. Pe lângă arhitectură, te va cuceri cu siguranță mâncarea gustoasă, specifică acestei zone.

Populația din Rimetea are rădăcini maghiare și germane, marea majoritate veniţi în zonă ca să lucreze la minele de aur, fier, argint și cupru, care se găsesc în jurul comunei. Multe dintre obiectele care ilustrează obiceiurile zonei se găsesc în muzeul de etnografie din Rimetea.

Turiştii care ajung în zonă pot alege pentru cazare una dintre pensiunile din apropiere.

nicolas cage

Actorul american Nicolas Cage, aflat în România ca invitat special la Transilvania Internațional Film Festival, a făcut o oprire și în județul Alba, la Colțești și la Rimetea, unde a luat prânzul. 

Citește și FOTO: Starul american Nicolas Cage în vizită prin județul Alba. A luat prânzul la Conacul Secuiesc din Colțești

Sursa Foto: Dreamdestination.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax