Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România, avertizare de la Comisia Europeană privind legislaţia creditelor ipotecare pentru consumatori

Publicat

casa ipoteca imobiliar credit Comisia Europeană face primii paşi în vederea declanșării procedurii de infringement la adresa României pe tema legislaţiei creditelor ipotecare pentru consumatori. Comisia a transmis Guvernului înștiințarea de punere în întârziere a României cu privire la implementarea Directivei 17 din 2014 a Uniunii Europene privind creditele ipotecare pentru consumatori, termenul limită de transpunere a acesteia fiind depășit la 21 martie.

Punerea în întârziere este prima etapă prealabilă declanșării procedurii de infringement.

Procedura de infringement presupune atenționarea unui stat membru UE de către Comisia Europeană pentru încălcarea unei obligații și, ulterior, acționarea statului respectiv în judecată la Curtea Europeană de Justiție, unde țara în cauză este amendată cu o sumă substanțială.

Surse oficiale au declarat pentru Profit.ro că înștiințarea oficială din partea Comisiei Europene (CE) a fost transmisă Guvernului în urmă cu câteva zile.

Punerea în întârziere este prima etapă din demersurile prealabile declanșării unei proceduri de infringement împotriva României pentru netranspunerea legislației comunitare. Pasul următor este avizul motivat, iar apoi declanșarea propriu-zisă a procedurii de infringement.

Guvernul a precizat, la începutul lunii mai, că va lua în discuție abia în următoarele săptămâni ordonanța de urgență care implementează Directiva 17 din 2014 a Uniunii Europene privind creditele ipotecare pentru consumatori, deși termenul limită de transpunere a acesteia era 21 martie.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax