Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„România nu poate fi confiscată. Apărăm democraţia şi votul românilor”. Textul moţiunii de cenzură împotriva lui Grindeanu

Publicat

motiunea_de_cenzura50101_02475000 Textul moţiunii de cenzură a fost finalizat şi va fi depus în scurt timp în Parlament. Autorul principal al textului este  Darius Vâlcov, fostul ministru de Finanţe, cel care a redactat şi raportul de evaluare a Guvernului Grindeanu. Moţiunea de cenzură poartă numele „România nu poate fi confiscată. Apărăm democraţia şi votul românilor”. Textul va fi semnat de parlamentarii coaliţiei de guvernare şi va fi citit la ora 16.30.

VEZI: MOȚIUNEA DE CENZURĂ

Moţiunea de cenzură iniţiată de parlamentarii PSD şi ALDE împotriva Guvernului Grindeanu a fost finalizată şi urmează să fie depusă la Parlament.

Moţiunea de cenzură poartă numele „România nu poate fi confiscată. Apărăm democraţia şi votul românilor”.

Nu este o moţiune împotriva Guvernului PSD-ALDE, ci un act de responsabilitate, se spune în textul citat de Realitatea TV. În moțiunea se arată că „niciun grup și nicio persoană nu poate exercita suveranitatea în nume propriu” și că „Guvernul este demis la data retragerii de către Parlament a încrederii acordate”.

Textul invocă lipsa de constituţionalitate a Guvernului din care fac parte doar trei persoane, premierul Grindeanu, Victor Ponta şi ministrul Comunicaţiilor Jianu.

În textul moţiunii se vorbeşte de Guvernul Ponta-Grindeanu, sugerând că fostul premier se află în spatele actualului prim-ministru.

Guvernul Grindeanu-Ponta nu este unul legitim, investit de Parlamentul României, se mai spune în moţiune. Cum va putea să pună în aplicare programul cu care a fost investit? arată autorii moţiunii care urmează să fie semnată de parlamentarii PSD-ALDE.

Potrivit moţiunii de urgenţă, doi dintre cei 27 de membri ai Guvernului, „trecuţi voluntar sub comanda unui deputat, îşi împart posturi ministeriale şi lansează atacuri ridicole în toate direcţiile”:

„Dovedind dispreţ faţă de regulile democratice ale funcţionării instituţiilor statului, imaturitate şi iresponsabilitate politică, primul-ministru şi unul dintre miniştri, în loc să respecte votul de învestitură şi încrederea acordată de Parlament, au înţeles că guvernarea se poate exercita şi în nume personal, că dispoziţiile constituţionale şi legale sunt facultative şi că pot sfida votul acordat de cetăţeni şi democraţia. Doi dintre cei 27 de membri ai Guvernului, trecuţi voluntar sub comanda unui deputat, înalt funcţionar public, îşi împart posturi ministeriale şi lansează atacuri ridicole în toate direcţiile, oferind o nedorită şi halucinantă caricaturizare a actului de guvernare. ‘Guvernul’ Ponta – Grindeanu – Jianu nu reuşeşte altceva decât să demonstreze că există politicieni care şi-au pierdut iremediabil busola bunului-simţ, onoarea şi demnitatea, confirmând o dată în plus justeţea deciziilor de retragere a sprijinului politic luate de conducerile PSD şi ALDE”, se arată în text.

SURSA: Realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax