Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România, pe ultimele locuri în TOPUL statelor cu cele mai bune servicii medicale din Europa. Vezi criteriile şi situaţia din alte ţări

Publicat

medicFranţa are cel mai performant sistem de sănătate din Europa, potrivit unui studiu realizat de o companie din Serbia. România ocupă ultimele poziții ale clasamentului, doar trei ţări din Europa având servicii medicale mai proaste decât țara noastră.

Clasamentul ia în considerare nivelul de pregătire a medicilor, rapiditatea intervenţiilor medicale şi costul procedurilor. Platforma creată de programatorul Mladen Adamovic se laudă cu „cel mai mare număr de contribuţii de la pacienţi din Europa”.
Ungaria, Bulgaria, Moldova au obținut un număr mai mare de puncte decât România, iar doar Belarus, Ucraina și Macedonia au sistemul de sănătate mai prost decât țara noastră.
Sistemul medical din Franţa a primit cel mai mare număr de puncte, de 82,58 iar Malta şi Danemarca completează podiumul. Germania ocupă locul 9, în timp ce Marea Britanie nu intră în top 10.
România se plasează la finalul clasamentului, cu 46,57 de puncte, iar doar trei ţări din Europa au servicii medicale mai proaste decât România: Belarus, Ucraina şi Macedonia, conform studiului.
sursa: zf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax