Connect with us
Publicitate

Uncategorized

UPDATE: COD GALBEN de VÂNT puternic, ninsori şi GER, până sâmbătă la ora 2.00. Zonele vizate de atenţionarea meteo

Publicat

COD GALBEN VANT GERUPDATE: Meteorologii au actualizat atenţionarea meteo de vânt puternic şi ninsori valabilă până sâmbătă noaptea, la ora 2.00. Vremea va fi în răcire, cu condiţii de ger, în Transilvania şi Maramureş.

Potrivit ANM, vântul va prezenta intensificări temporare în zonele de munte, precum şi în Moldova, Dobrogea şi în nord-estul Munteniei, cu viteze la rafală ce vor depăşi 55-65 km/h şi pe arii restrânse 70-75 km/h. Pe crestele înalte ale Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, rafalele vor mai atinge 90 km/h, spulberând puternic zăpada şi reducând semnificativ vizibilitatea.

Local la munte şi în Moldova şi pe arii restrânse în Transilvania vor mai fi ninsori, în general slabe cantitativ.

În a doua parte a nopţii de vineri spre sâmbătă (2/3 decembrie) şi pe parcursul zilei de sâmbătă, 3 decembrie, vântul va diminua semnificativ în intensitate, dar va mai avea unele intensificări în zona montană, mai ales pe crestele înalte, spulberând temporar zăpada.

Vremea va fi în răcire, temperaturile nocturne urmând a se situa sub pragul de îngheţ în toată ţara şi îndeosebi în Transilvania şi Maramureş va fi ger.

Reamintim că, prin atenţionarea meteo emisă vineri dimineaţa se anunţa galben de vânt puternic, ninsoare și polei, valabilă în toate regiunile țării, intră în vigoare începând de vineri de la ora 8.00, până sâmbătă, la ora 2.00. Au fost vizate Crișana, Banat, Oltenia și Muntenia, pentru intensificări ale vântului. De asemenea, au fost ninsori însemnate cantitativ și viscolite în zonele de munte din nordul și centrul țării.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax