Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

România va avea ferme de carantină autorizate pentru animale, pentru eliminarea suspiciunii de boala limbii albastre

Publicat

vaci_de_lapte România va avea ferme de carantină autorizate pentru animale, în vederea eliminării suspiciunii de boala limbii albastre, din cauza căreia exporturile românești de animale vii au fost restricționate încă din anul 2014, informează, luni, Camera de Comerț a României în Italia (CCIRO Italia).

Potrivit unui comunicat al CCIRO, decizia a fost luată în cadrul unei întâlniri organizată recent, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), între oficiali CCIRO Italia și reprezentanți ai crescătorilor români, importatorilor italieni și autorităților sanitar-veterinare din cele două țări.

„(…) a fost convenit un parcurs eficient pentru carantinarea animalelor, în vederea reluării exporturilor. În acest sens, vor fi autorizate ferme de carantină pentru eliminarea suspiciunii de boala limbii albastre, din cauza căreia exporturile românești de animale vii au fost restricționate încă din 2014. Este incredibil că, până în septembrie 2015, nu a fost autorizată încă nicio structură de carantină, pentru aplicarea articolelor 3 și 4 din Regulamentul CE 1266/2007 care prevăd modalitatea de depășire a restricțiilor în condițiile existenței suspiciunii de boala limbii albastre”, se notează în comunicatul citat.

Potrivit CCIRO Italia, după întâlnire, Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România (ACEBOP), membră a Federației Naționale Pro Agro și a Uniunii Europene de Comerț cu Animale Vii și Carne (UECBV), a anunțat că fermierii asociați vor urma imediat procedura de autorizare ca ferme de carantină, pentru a putea îndeplini cererile societăților interesate în achiziționarea de bovine de carne.

Boala limbii albastre, depistată în mai multe localități din România, afectează în special ovinele, dar și bovinele și caprele. Din cauza acestei boli, exportul animalelor vii în Uniunea Europeană a fost restricționat.

Conform Regulamentului CE 1266/2007, exporturile de animale vii pot fi făcute dacă acestea stau în carantină un anumit interval de timp, după care sunt supuse testelor de boală, iar testele au rezultat negativ.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax