Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Românii pun mai mulţi bani la bancă. A crescut valoarea depozitelor bancare în lei. Care este situaţia conturilor în valută

Publicat

pusculita bani Valoarea depozitelor în lei ale românilor a crescut uşor în luna februarie, respectiv cu 1%, până la 104,52 miliarde lei. Cele ale gospodăriilor populaţiei au înregistrat o creştere de 12,7% (12,4% în termeni reali), la sfârşitul lunii februarie, faţă de perioada similară de anul trecut.

Din datele BNR, depozitele în lei ale companiilor s-au majorat cu 0,4%, până la 81,06 miliarde lei. La 28 februarie 2017, depozitele în lei ale persoanelor juridice s-au majorat cu 9,6% (9,4% în termeni reali) faţă de 29 februarie 2016.
Depozitele în valută ale rezidenţilor gospodării ale populaţiei şi persoane juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare), exprimate în lei, au crescut cu 0,3%, până la nivelul de 86,6 miliarde lei (exprimate în euro, depozitele în valută au crescut cu 0,1%, până la 19,17 miliarde euro).

Comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, depozitele în valută ale rezidenţilor exprimate în lei au crescut cu 3,2% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidenţilor s-au majorat cu 2,1%).

Depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei exprimate în lei au crescut cu 9,1% (exprimate în euro, depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei s-au majorat cu 8,0%), iar depozitele în valută ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) exprimate în lei au scăzut cu 8,2% (exprimate în euro, depozitele în valută ale rezidentilor persoane juridice s-au diminuat cu 9,2%).

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax