Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

S-a întors în ţară după 15 ani, să refacă locul în care a copilărit. Iulian Docea a restaurat, la Rachiș, un sat părăsit din județul Alba, opt case țărănești

Publicat

iulian docea, rachis Un bărbat din Aiud şi-a pus în practică o idee demnă de urmat. După ce a stat 15 ani peste hotare, reîntors acasă, a hotărât să refacă un sat părăsit, în care a copilărit. Este vorba despre Rachiş, un sat cu doi locuitori, din comuna Mirăslău, judeţul Alba.

Iulian Docea a revenit în locurile copilăriei şi a refăcut în mod tradiţional opt case ţărăneşti, scrie ProTV. Doreşte să-i atragă şi pe alţii, să vină să locuiască în mijlocul naturii, astfel că într-unele dintre locuinţele renovate intenţionează să îi cazeze gratuit.

Iulian a povestit  că satul era în mare parte o ruină, unele case având doar câteva ziduri erau, fără garduri sau porţi. De 17 ani nu mai locuia nimeni în zonă.

Reportajul video poate fi vizionat AICI.

“M-au chemat locurile copilăriei”, spune Iulian, care descrise şi cum a renovat casele.

″În baie am folosit din resturile de materiale de la un jug, de la boi a străbunicilor şi am făcut o poliţia pentru baie”, a menţionat acesta, pentru reporterii ProTV.

Pe timpul verii, bărbatul de 40 de ani s-a mutat într-una dintre casele recondiţionate, împreună cu soţia şi cele două fiice.

”Mă detaşez total de tot ce înseamnă civilizaţie, probleme, stres, uit noţiunea timpului, n-am nevoie de nimic, decât să-mi regăsesc locurile unde am copilărit cândva”, mai spune Iulian.

Acesta a fost peste hotare 15 ani, în SUA şi Spania, unde a fost preparator fizic.

sursă: ProTV

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Ioan Cires

    duminică, 17.09.2017 at 11:54

    Cum poate fi contactat Dl.Doncea?

    • Docea Iulian

      luni, 18.09.2017 at 13:57

      Felicitări Stefan! Nr meu este 0731328817

  2. Stefan

    duminică, 17.09.2017 at 13:50

    Orinde ar fi un român în lume, tot la locul său natal se gândeşte. Am muncit 7 ani în Italia şi 5 ani în Statele Unite. Eram un străin într-o lume străină. De când am revenit acasă parcă am înviat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax