Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

S-a lansat TAXEDU, proiectul pilot privind educația fiscală, inițiat de Victor Negrescu

Publicat

Uniunea Europeană a lansat TAXEDU, un proiect destinat educării tinerilor europeni cu privire la taxe și impozite și la felul în care acestea le influențează viețile. Inițiatorul acestui proiect este actualul ministru delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, în perioada în care activa ca europarlamentar.

Proiectul, în valoare de 500.000 de euro din finanțare europeană, a fost coordonat de Parlamentul European și Comisia Europeană și a fost implementat de către o companie românească. Acesta se adresează copiilor, adolescenților și tinerilor adulți și vizează educația fiscală prin mijloace digitale.

Inițiativa de a dezvolta educația fiscală a tinerilor prin transmiterea de informații despre taxe și impozite sub formă de jocuri, materiale de e-learning și clipuri pentru micro-învățare i-a aparținut ministrului Victor Negrescu pe vremea când acesta era europarlamentar din partea grupului S&D.

Nu este singurul proiect pilot inițiat de fostul eurodeputat social democrat, acesta fiind autorul mai multor astfel de propuneri aprobate, în valoare totală de peste 9,3 milioane de euro, ce au vizat dezvoltarea sectorului IT, creșterea accesului la servicii de sănătate în mediul rural sau industria și cercetarea.

Printr-un proces de selecție transparent, Comisia Europeană a atribuit dezvoltarea acestui proiect unei companii românești.

TAXEDU dispune de un portal activ – www.europa.eu/taxedu – care oferă informații despre taxe și impozite sub diversele lor forme și despre problemele asociate acestora (frauda fiscală, evaziunea fiscală etc.), adaptat diferitelor grupe de vârstă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax