|

S-au înmulţit cazurile de rujeolă în judeţul Alba. Precizări de la DSP despre situația vaccinurilor în județ. 17 decese confirmate şi aproape 4000 de îmbolnăviri, în ţară

cazuri rujeola 2016-2017Numărul deceselor cauzate de rujeolă a ajuns la 17, în ţară, potrivit datelor actualizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. De asemenea, cazurile de îmbolnăviri s-au dublat, comparativ cu luna ianuarie, ajungând la aproape 4000 în ţară, respectiv 80 în judeţul Alba.

Referitor la situaţia vaccinurilor, DSP Alba transmite că sunt suficiente pentru a asigura acţiunile de prevenţie.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până la data de 24 martie este 3.911, din care 17 decese (5 în Arad, 4 în Timiş, 3 în Dolj, 3 în Caraş-Severin, câte unul în Satu-Mare şi Bucureşti).

S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 37 de judeţe, cele mai multe în Caraş Severin (853), Timiş (747) şi Arad (713). Majoritatea îmbolnăvirilor au fost la pacienţi cu vârste între 1 an şi 4 ani (1547 cazuri).

În judeţul Alba, au fost înregistrate 80 de cazuri, faţă de 18, în ianuarie.

La medicii de familie din județul Alba sunt, în momentul de față, aproximativ 2.000 de doze de vaccin combinat (ROR) care imunizează copiii împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei. Pe lângă acestea, în stocurile Direcției de Sănătate Publică Alba se aflau, joi, 454 de doze de vaccin, au transmis reprezentanții instituției.

Potrivit reprezentanților DSP Alba, vaccinul a fost împărțit în mod egal la fiecare din cei peste 200 de medici de familie din județ.

Organizația Mondială a Sănătății a tras un semnal de alarmă în contextul epidemiei de rujeolă, arătând că România și Italia sunt țările cu cele mai mari probleme.

Vezi şi Ministerul Sănătăţii: Măsuri suplimentare pentru limitarea epidemiei de rujeolă. Prima doză de vaccin ROR, la 9 luni

URL scurt: http://alba24.ro/?p=556319avatar Publicat de pe 30 martie 2017
Publicat în ACTUALITATE, Sanatate.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Tara lui Papura Voda: Daca tot incercam sa facem din orasul asta un „smart city” , poate ar fi bine sa se...
  • Maria: Va multumesc din suflet ca l-ati putut aduce pe domnul Smiley in Alba Iulia .
  • derp: N-a inventat nimic. L-a luat de pe un site care te invata sa construiesti (instructables) tot felul de chestii...
  • Hagau: Pai la Ocolis ce sa mai vaneze ca a ras primarul aproape tot?..Acolo a fost cea mai mare populatie de cerbi...
  • Rika Fara Frika de Lege si Politica: directori si sefii iau multi bani si instalatori si necalificati iau minimu...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI