Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

S-au înmulţit cazurile de rujeolă în judeţul Alba. Precizări de la DSP despre situația vaccinurilor în județ. 17 decese confirmate şi aproape 4000 de îmbolnăviri, în ţară

Publicat

cazuri rujeola 2016-2017 Numărul deceselor cauzate de rujeolă a ajuns la 17, în ţară, potrivit datelor actualizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. De asemenea, cazurile de îmbolnăviri s-au dublat, comparativ cu luna ianuarie, ajungând la aproape 4000 în ţară, respectiv 80 în judeţul Alba.

Referitor la situaţia vaccinurilor, DSP Alba transmite că sunt suficiente pentru a asigura acţiunile de prevenţie.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România până la data de 24 martie este 3.911, din care 17 decese (5 în Arad, 4 în Timiş, 3 în Dolj, 3 în Caraş-Severin, câte unul în Satu-Mare şi Bucureşti).

S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 37 de judeţe, cele mai multe în Caraş Severin (853), Timiş (747) şi Arad (713). Majoritatea îmbolnăvirilor au fost la pacienţi cu vârste între 1 an şi 4 ani (1547 cazuri).

În judeţul Alba, au fost înregistrate 80 de cazuri, faţă de 18, în ianuarie.

La medicii de familie din județul Alba sunt, în momentul de față, aproximativ 2.000 de doze de vaccin combinat (ROR) care imunizează copiii împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei. Pe lângă acestea, în stocurile Direcției de Sănătate Publică Alba se aflau, joi, 454 de doze de vaccin, au transmis reprezentanții instituției.

Potrivit reprezentanților DSP Alba, vaccinul a fost împărțit în mod egal la fiecare din cei peste 200 de medici de familie din județ.

Organizația Mondială a Sănătății a tras un semnal de alarmă în contextul epidemiei de rujeolă, arătând că România și Italia sunt țările cu cele mai mari probleme.

Vezi şi Ministerul Sănătăţii: Măsuri suplimentare pentru limitarea epidemiei de rujeolă. Prima doză de vaccin ROR, la 9 luni

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax