Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

S-au trezit datori la o instituţie financiară, fără să ştie că au luat credit. Anchetă la Abrud, după o plângere la Poliţie

Publicat

inselaciune Un nou posibil caz de înşelăciune, în Apuseni. Localnici din Abrud au constatat că sunt datori la o instituţie financiară, în condiţiile în care nu au solicitat vreun împrumut. Situaţia pare să fie similară „ţepei” de la Zlatna, unde prejudiciul cauzat de două foste angajate ale unei bănci a fost de 7,5 milioane lei şi au fost aproape 300 de păgubiţi.

Vezi şi Dosarul escrocheriei de la Zlatna: Elena Meteşan, trimisă în judecată pentru delapidare. Prejudiciul, 7,5 milioane lei şi aproape 300 de păgubiţi

Potrivit IPJ Alba, deocamdată a fost înregistrată o singură plângere, privind acest posibil caz de înşelăciune la Abrud. Dosarul este în lucru şi urmează să se stabilească numărul persoanelor păgubite, dacă este cazul, precum şi eventualul prejudiciu. De asemenea, se vor lua măsuri legale pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor responsabile.

Pe reţelele de socializare, oamenii vorbesc despre credite false şi fac referire la CAR Credit Teiuş, ce are sucursală şi la Abrud. Unii localnici spun că s-au trezit cu datorii, chiar dacă nu luaseră credit.

“Va spun eu cum e. Din bunătate si din prostie, si nedorind să facă rău unor persoane care nu veneau să achite rate, a plătit în locul lor! ( abia aștept să dau numele astea aici) apoi a pornit un bulgare pe care nu l-a mai putut opri! Nici o clipă nu a fost vorba de însușire a banilor în scop personal. Cine ne cunoaște, stie ca am dreptate si stie situația în care suntem. Apoi au urmat alte persoane care au observat nereguli, si din răutate au santajat-o în rânduri repetate să le dea bani ca să nu denunte la politie. De ordinul miliardelor.  Stim de o luna, de la primul control, timp în care am încercat din răsputeri să negociem cumva plata în rate a acestor sume. Ce vreau să spun e ca mama nu a luat un leu din CAR, si toate creditele făcute în timp au fost ca să acopere persoanele la care le achitase creditele !!!!!!! În timp, dobânzile fiind foarte mari, ea nu a găsit altă soluție decât să facă credite false. Să fie înțeles faptul că nu a avut niciun control din partea conducerii în 10 ani de zile!!!! Fapt pentru care s a ajuns la aceste sume! Sorina D. are aceeași vina pe care o are si conducerea CAR credit Teiuș, si anume neglijenta si neatenție!!!! Sper din suflet să cada toti cei care au contribuit la dezastru! Pentru ca nu exista doar un vinovat. Responsabilitatea este împărțită, si asta se va dovedi!

Si repet, niciun membru CAR cu credit fals sau cu fond nu va suferi financiar, întrucât conducerea este implicată parte civilmente, drept pentru care vor fi obligati să anuleze toate creditele false, si să restituie sumele de bani care lipsesc. Repet, vina e împărțită. Si o să am grija să-i scriu pe toti cei care i au trădat încrederea în timp, si au adus-o în situația de a-si pune laţul singura, fără niciun beneficiu!!!!!!!!!!

E vorba de foarte multe persoane la care le a achitat integral creditele sau ultimele rate, pentru a nu-i trimite la executor!!!! Unele dintre ele sunt cu mare prestigiu în Abrud, si bine văzute. E un caz rar, în care pentru a face bine altora ajungi să te omori cu mana ta! O să vedeți că am avut dreptate cu tot ce-am scris aici, si pot dovedi oricând. Însă ce e mai grav, e ca nu putem sa o ajutam cat am vrea, si nu avem puterea pe care ne-am dori -o.

Nu a făcut credite false să ajute pe altii. A făcut credite false să acopere lipsa survenita din faptul că a plătit altora care îi promiteau la telefon ” taie doamna chitanță, că vin mâine!” Si bineînțeles că faptele rămân, dar e important să se stie ca nu s-a luat un leu. Toti banii s au rotit în credite! Niciun leu nu a ieșit din sucursala sau în scopuri personale! Iar expresia cu ” gustul mierii ” e deplasată si chiar nu isi are locul în acest caz. A fost inconștienţă si disperare, fără asumarea riscurilor.. Si bineînțeles că nu va conta ce scriem noi aici. Fiecare om are părerea lui, si asta nu putem schimba. Adevărul e unul, si se va demonstra”, a scris pe Facebook fiul femeii despre care localnici au discutat pe reţeaua de socializare că ar fi în centrul acestui caz.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax