|

„Să exmatriculăm violenţa!”: Campanie a IPJ Alba în colaborare cu Liceul de Arte „Regina Maria”. Elevii vor realiza o expoziție pentru a alege afișul campaniei

DSC_0147Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru prevenirea violenţei în şcoli, sunt continuate. În contextul Zilei Internaţionale a Nonviolenţei în Şcoli, 30 ianuarie, IPJ Alba a iniţiat un proiect, cu Liceul de Arte „Regina Maria”din Alba Iulia, intitulat ” Să exmatriculăm violenţa!”

Prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ constituie o prioritate a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, care realizează şi implementează proiecte şi campanii cu tematică antiviolenţă, adresate elevilor din judeţul Alba.
Un astfel de proiect a debutat la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, în cursul acestei săptămâni, când poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au fost prezenţi în mijlocul elevilor din clasele a IX-a, oferindu-le informaţii despre formele violenţei şi sfaturi despre cum să evite situaţiile de conflict.

Elevii au fost îndemnaţi să adopte un comportament nonviolent, atât la şcoală cât şi în afara acesteia, să nu intre în anturaje periculoase sau în contact cu persoane conflictuale, predispuse la săvârșirea de infracţiuni. Aceştia au avut ocazia să vizioneze şi un film educativ, în care sunt exemplificate diverse situaţii de conflict şi consecinţele neadoptării unui comportament preventiv.

DSC_0157În cadrul acestui proiect, elevii clasei de arhitectură şi-au propus să realizeze o expoziţie de grafică şi pictură, prin care să ilustreze formele violenţei domestice sau de alt tip.

Lucrările ce vor fi realizate, vor fi jurizate, iar cea mai bună creaţie va face obiectul unui afiş ce va fi utilizat, ca mijloc de promovare al mesajului campaniei.

În data de 30 ianuarie, în mai multe ţări ale lumii, este sărbătorită Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli. Scopul acestei zile este promovarea ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect, mesajul principal al acestei zile fiind „dragoste universală, nonviolenţă şi pace – Dragostea universală este mai bună decât egoismul, nonviolenţa este mai bună decât violenţa şi pacea este mai bună decât războiul”.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=546229avatar Publicat de pe 2 februarie 2017 şi actualizat pe 2 februarie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Marian: De ce s-a pus jos la 00:18′ – 00:28′?
  • ionut: Aplicatia de la DSU merge ca vremea, cum vrea si cand vrea.. Cu parere de rau M.A.I ati dat „x” cu...
  • moderatorul de serviciu: @Ilie, daca nu-ți place expresia, articolul, citește mai bine o revista de cultură
  • Ilie: ‘la bășcălie’ ?!!!? Stimate… la asa expresii ma intreb daca nu cumva cei care scrieti aceste...
  • om: Ca nu* si-au primit banii.

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI