|

Sala Unirii din Alba Iulia nu are încă un constructor pentru renovare. Documentația pentru licitație, respinsă de patru ori pe SEAP

sala uniriiConsiliul Județean Alba pare să aibă ghinion în încercarea de a duce mai departe proiectul privind renovarea Sălii Unirii. Potrivit deputatului PNL Florin Roman, SEAP a întors de patru ori documentația depusă de CJ Alba pentru găsirea unui constructor are să o renoveze. Motivul invocat la ultima încercare a fost solicitarea ca viitorul constructor să aibă experiență în lucrări cu monumente istorice.

Sala Unirii va fi cu siguranță închisă în anul în care România celebrează 100 de ani de la înfăptuirea unirii, deoarece este puțin probabil ca lucrările să fie terminate înainte de decembrie 2018.

Problema ar fi că procedura de achiziție a lucrărilor de pe SEAP se mișcă mai mult înapoi. De patru ori a fost întoarsă documentația, pe varii motive, ultimul fiind acela că firma care va executa lucrările de consolidare și reparații trebuie să aibă experiență în domeniul obiectivelor de interes istoric, potrivit deputatului Florin Roman.

„Cei de la SEAP au respins motivând că se restricționează accesul mai mai multor ofertanți la licitație și că pot veni și firmele de construcții din zona industrială, adică unul care face o hală poate să vină să lucreze fără probleme. Din păcate, se lungește începerea lucrărilor. Eu am atras atenția și la nivel de Guvern: dacă nu vom modifica legea achiziției, riscăm să pierdem foarte mulți bani și să blocăm foarte multe investiții pentru că la noi a respecta legea înseamnă abuz de funcție”, spune Roman.

Deputatul a mai spus că în anul Centenarului Sala Unirii va fi cu porțile închise, dar speră că va fi deschisă până la 1 Decembrie 2018.

Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor la Sala Unirii este de 12 luni, de la demararea lucrărilor,  iar suma alocată este de 12.192.960 lei.

VEZI: Anul CENTENARULUI prinde Sala Unirii de la Alba Iulia cu ușile închise și schela pe ea. La Muzeu, lucrările de reabilitare vor începe abia în 2019

 

URL scurt: http://alba24.ro/?p=598839avatar Publicat de pe 28 septembrie 2017
Publicat în ACTUALITATE, ADMINISTRATIE.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • ab2000: Curios cum multe din aceste doamne fac parte dintr-un anumit partid (ghici ciuperca care-i). Si mai curios...
  • Papura V.: ICCJ a admis sesizarea si a decis ca nu constituie infractiune conducerea pe drumurile publice a unui...
  • vara: Multumim din inima
  • roco: Se fura motorina din utilaje pe toate tronsoanele noii autostrazi in draci si nimeni nu ia nici o masura ! Cum...
  • Petru: Te-ai trezit si tu vorbind. Cand a fost Cosmeanu acolo, al cui era ANRE-UL asta. PNL cumva? Sau uitasi ca tu...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI