Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sala Unirii din Alba Iulia nu are încă un constructor pentru renovare. Documentația pentru licitație, respinsă de patru ori pe SEAP

Publicat

sala unirii Consiliul Județean Alba pare să aibă ghinion în încercarea de a duce mai departe proiectul privind renovarea Sălii Unirii. Potrivit deputatului PNL Florin Roman, SEAP a întors de patru ori documentația depusă de CJ Alba pentru găsirea unui constructor are să o renoveze. Motivul invocat la ultima încercare a fost solicitarea ca viitorul constructor să aibă experiență în lucrări cu monumente istorice.

Sala Unirii va fi cu siguranță închisă în anul în care România celebrează 100 de ani de la înfăptuirea unirii, deoarece este puțin probabil ca lucrările să fie terminate înainte de decembrie 2018.

Problema ar fi că procedura de achiziție a lucrărilor de pe SEAP se mișcă mai mult înapoi. De patru ori a fost întoarsă documentația, pe varii motive, ultimul fiind acela că firma care va executa lucrările de consolidare și reparații trebuie să aibă experiență în domeniul obiectivelor de interes istoric, potrivit deputatului Florin Roman.

„Cei de la SEAP au respins motivând că se restricționează accesul mai mai multor ofertanți la licitație și că pot veni și firmele de construcții din zona industrială, adică unul care face o hală poate să vină să lucreze fără probleme. Din păcate, se lungește începerea lucrărilor. Eu am atras atenția și la nivel de Guvern: dacă nu vom modifica legea achiziției, riscăm să pierdem foarte mulți bani și să blocăm foarte multe investiții pentru că la noi a respecta legea înseamnă abuz de funcție”, spune Roman.

Deputatul a mai spus că în anul Centenarului Sala Unirii va fi cu porțile închise, dar speră că va fi deschisă până la 1 Decembrie 2018.

Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor la Sala Unirii este de 12 luni, de la demararea lucrărilor,  iar suma alocată este de 12.192.960 lei.

VEZI: Anul CENTENARULUI prinde Sala Unirii de la Alba Iulia cu ușile închise și schela pe ea. La Muzeu, lucrările de reabilitare vor începe abia în 2019

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax