Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Salariaţii din România ar putea avea bicicletă “de serviciu”. Tichete pentru angajaţii de la stat şi din privat. PROIECT

Publicat

This guy is riding his bicycle to work.

This guy is riding his bicycle to work.

Salariații din România ar putea să primi o subvenție pentru cumpărarea unei biciclete, precum şi o indemnizație de kilometraj pentru bicicletă, ambele sub forma unor tichete de bicicletă.

Propunerea este într-un proiect de lege ce va primi votul final în Camera Deputaţilor.

Subvenția va consta într-o sumă de maximum 1.500 de lei, ce va fi acordată o singură dată într-o perioadă de trei ani, iar indemnizația va fi de 33 de bani pe kilometru, într-o limită anuală de 300 de lei.

Dacă subvenția va fi pentru achiziționarea unei biciclete care să fie folosită în principal în interes de serviciu, indemnizația va fi pentru acoperirea unei părți a costului de transport cu bicicleta, astfel că ambele ajutoare vor putea fi cumulate. În plus, indemnizația de kilometraj va putea fi acordată și salariaților care deja au o bicicletă.

Decizia de a acorda aceste tichete va aparţine angajatorilor. Tichetele de bicicletă vor fi acoperite din banii angajatorului, însă acestea vor fi deductibile limitat.

Salariații vor fi încurajați astfel să folosească metode “ecologice” de transport de acasă la serviciu şi invers.

Bicicleta va putea fi folosită și pentru alte deplasări în interes de serviciu.

Beneficiarii viitoarelor tichete de bicicletă ar urma să fie persoanele angajate în baza unui contract individual de muncă, fie la firmele private, fie la entitățile publice (regii autonome, societățile naționale, instituțiile bugetare) sau chiar la persoanele fizice autorizate.

Proiectul de lege a trecut de Senat în decembrie 2016 și se află la comisii, în Camera Deputaţilor.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax