Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Salariaţii români pot fi concediaţi şi prin e-mail. Decizia Înaltei Curţi a fost publicată în Monitorul Oficial

Publicat

posturi job calculator taste Angajaţii români pot fi concediaţi şi prin e-mail. Potrivit unei hotărâri a Înaltei Curţi de Casație și Justiție, ublicate recent în Monitorul Oficial, deciziile de concediere pot fi comunicate și pe această cale.

Potrivit articolului 76 din Codul Muncii, decizia de concediere individuală se comunică salariatului în scris şi trebuie să conţină în mod obligatoriu, printre altele, motivele care determină concedierea şi durata preavizului.

Potrivit ÎCCJ, angajatorul poate trimite în format electronic o decizie de concediere, dacă salariatul a comunicat adresa de email și doar dacă în respectiva companie există obiceiul comunicării cu angajații prin email.

Astfel, „comunicarea prin poşta electronică a deciziei poate fi chiar mai transparentă decât comunicarea prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, întrucât, la rubrica „subiect” din e-mailul transmis, se poate menţiona „comunicare decizie de concediere”.

Mai mult, decizia de concediere trebuie să fie în format PDF și să conțină toate elementele cerute de Codul Muncii, inclusiv motivele de concediere, perioada de preaviz și lista locurilor de muncă vacante din companie și termenul în care angajatul concediat poate opta pentru unul dintre ele. Nu este însă necesară semnătura electronică.

Decizia de concediere poate fi contestată de angajat din momentul primirii ei prin poșta electronică, potrivit judecătorilor de la curtea supremă.

Aici, decizia ÎCCJ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax