Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Salarii duble pentru senatori și deputați. Cât vor câştiga preşedintele, premierul şi Patriarhul. Proiectul legii salarizării

Publicat

bani După aplicarea noii legi a salarizării unitare, senatorii şi deputaţii vor avea salarii duble. Aceștia câştiga în mână peste 13 mii de lei, iar cel mai mare salariu brut din România va fi al preşedintelui care  va încasa aproape 22 de mii de lei.

Imediat după preşedinte, pe locul 2 în top, se află premierul cu un salariu brut de 21.200 de lei. Tot cu 300 de lei mai puţin decât şeful statului, câştigă şi liderii celor două camere parlamentare.

Un salariu de 21 de mii de lei va avea şi Patriarhul Bisericii Ortodoxe. Miniştrii vor încasa câte 19 mii de lei, iar deputaţii şi senatorii, mai puţin cu o mie de lei decât miniştrii.

Cea mai mare creştere este prevăzută pentru personalul contractual din administraţia publică. Salariul va fi cu 65% mai mare faţă de cel din prezent. Personalul din Apărare şi Ordine Publică va avea o majorare de 58,4%, iar Angajaţii care lucrează în domeniul asistenţei sociale ar putea beneficia de a treia cea mai mare creştere medie salarială de 57,2%, dacă Proiectul actual al legii salarizării ar fi aplicat fără A fi aduse şI schimbări.
Personalul didactic din învăţământul preuniversitar va beneficia de o majorare a salariului de bază mediu cu 35,6%. Iar

Cea mai mică creştere salarială medie e prevăzută pentru magistraţi şi personalul auxiliar din Justiţie. Un plus de doar 12.8%.

Legea salarizării unitare ar trebui să intre în vigoare în iulie anul viitor şi se va aplica până în 2022. Proiectul trebuie însă aprobat de Guvern.

sursa: digi.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Praf

    joi, 01.12.2016 at 09:26

    O tara de 2 lei.
    Le doresc tuturor celor care au posturi de conducere in tara asta sa fie tratati in spitalul de la Alba Iulia sa vada cum e sa fi tratat de medici ajunsi pe pile.
    Patriarhul Daniel ….. hai mai oameni inca insistam cu nenorocitii astia … asta castiga intr-o luna cat castig eu intr-un an si sa nu uitam ca il pupa si toata lumea in c.r
    Da ce mai conteaza hai sa mergem sa votam ca asa e frumos.
    Sa va iau la rand ?
    Darzu,Suciu Damian… voi ce ati facut pt orasul asta de vreti sa fiti deputati ?
    Olar,Peres,Roman … voi ati fost pana acum si ce ati facut ?

    Ganditiva ca traiti int-un oras mic in care toata lumea va cunoaste si stie ce fel de …nici nu stiu cum sa va numesc.

  2. Florin

    joi, 01.12.2016 at 10:51

    Si zice ca nu sunt bani trebuie zis corect nu sunt bani pt salariile oamenilor de rand pt doctori dar sunt bani pt parlamentarii sau pariarh naiba de hoti numai voua va cresteti lefurile asa ca votati in continuare psd pnl si vedeti unde ajungeti

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax