Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Salarii majorate pentru alţi 50 de angajaţi ai Primăriei Alba Iulia. Proiect la aprobat în şedinţa de Consiliu Local

Publicat

sediu Primaria Alba Iulia

primaria alba iulia Peste 50 de angajaţi de la Primăria Alba Iulia au şanse să primească şi ei salarii majorate, după ce alţi 290 de funcţionari din administraţia locală au primit „undă verde” pentru venituri mai mari cu 12%, pe baza ordonanţei de guvern ce le permite acest lucru. Propunerea intră la aprobat în şedinţa ordinară din 28 august a CL Alba Iulia.

În proiect se explică faptul că în HCL 248 din 6 august 2015, creşterea cu 12% a salariului de bază brut şi a sporurilor nu a vizat şi personalul care a beneficiat în 2015 de majorări de venituri, conform HG 1091 din 10 decembrie 2014, pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată. Angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială, Direcţiei Creşe şi Serviciului Public de Asistenţă Medicală au beneficiat de o majorare a salariului de bază cu 100 de lei începând cu 1 ianuarie 2015, conform OG 70/2014, iar angajaţii Serviciului Poliţia Locală au normă de hrană (HCL 122/28.04.2015), în timp ce asistenţii personali au avut două majorări de salarii în 2015 (1 ianuarie 2015 şi 1 iulie 2015), potrivit legislaţiei naţionale.

Acum, se propune includerea la majorarea salarială cu 12% şi pentru cei care au avut şi alte creşteri de venituri pe baza HG 1091 din 10 decembrie 2014, din cadrul aparatului de specialitate a primarului (cu excepţia serviciului Poliţia Locală), Serviciul Public Administrarea patrimoniului local, Serviciul comunitar pentru cadastru şi agricultură, Serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor şi Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă şi securitatea muncii. În total, aproximativ 55 de persoane. AICI, mai multe detalii.

Conform OG 27/2015, autorităţile administraţiei publice locale pot stabili o creştere salarială pentru personalul angajat în instituţiile publice locale de până la 12%, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:

– încadrarea cheltuielilor de personal în limita bugetului aprobat;

– încadrarea cheltuielilor de personal in limita plafonului de cheltuieli de personal repartizat conform prevederilor legale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. eu

    marți, 25.08.2015 at 08:34

    Buna ziua! Ma bucur ca ati inceput sa ganditi pozitiv si pt angajatii cu minimul pe ec care au primit o majorare a minimului pe economie la nivel de tara si nu prin HCL, este dreptul lor cel mai mare sa primeasca acest 12/% avand salariile cele mai mici, nu le dati la cei din primarie care aveau cat de cat salarii si lor nu. Probabil ca racoarea de afara si concediile isi spun cuvantul in sensul bun. La mai mare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax